Eksperimen Sensory Taggies

Saya bercadang jahit busy book untuk bayi bawah 1 tahun. Kebanyakannya idea melibatkan aktiviti sensori , tetapi saya agak ragu-ragu dengan [...]

Bermain Busy Book

Biasanya pagi-pagi Amina tentukan sendiri dia nak main apa. Kadang-kadang main lego, lukis, main bantal. Harini dia minta nak main doll samb [...]

Brother NV950 Auto Button / Buttonhole

Mesin ni boleh jahit lubang butang dan butang dan  secara automatik. Kita cuma kena pilih corak jahitan, tukar tapak dan tekan butang start [...]

Busy Book Malaysia

Busy book yg pertama siap selepas raya. Bukan main susah nak datang balik mood busy book selepas cuti sekian lama. Alhamdulillah dah ada sem [...]

Crochet Rose

Saya belajar mengait rose dari youtube tapi jadi rupa bunga apa ntah, yang penting jadi bunga. Ni saja-saja nak lepas gian mengait. Seronok [...]

Pom Pom Maker

Pom pom Maker. Saya beli alat pom pom maker ni sebelum Ibrahim lahir lagi tapi baru semalam mencuba. Senang aja rupanya nak buat tapi kan bi [...]

Bila sedang mencari idea

Macam-macam ada atas meja bila otak bekerja mencari idea. Dah nak kena kemas untuk mulakan projek baru. Ini busy book yang siap dipos minggu [...]

Crochet Bunga

Dah lama sangat tinggalkan benang kait ni. Rindu lah juga, jadi tadi kait projek mudah dan cepat siap. Ingat ke dah hilang skill. 😅 5 pet [...]

Mayo/Ketchup kena bayar

Mayo/Ketchup kena bayar. Memori Jerman #21 ———————— Kalau kita makan di keefci atau mekdi se [...]

Pes masakan

Untuk semua yang nak cuba, ini resepi 4 jenis pes masakan. Boleh ubah sendiri ikut kesesuaian. Selamat mencuba 😊 💠💠💠💠💠💠 [...]

DIY Dollhouse dari kotak

DIY DOLLHOUSE DARI KOTAK — Maryam berulang kali cakap nak rumah princess macam dalam YouTube. Kalau buka YouTube, Maryam suka betul te [...]

Blouse Knit Cotton Minnie

Seronok pula menjahit kain tshirt (knit cotton) ni. Rasa cepat saja siap sebab tidak memerlukan zip atau butang. Sekarang kalau nak beli kai [...]

Menggunting- Pengaruh kakak

Pengaruh kakak.. .. Sekarang setiap hari Amina nak menggunting. Kita buat kerja dengan laptop dan mesin jahit, dia menggunting kat belakang. [...]
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Theme by: Allo les Parents, Powered by: Wordpress