Blouse Knit Cotton Minnie

Seronok pula menjahit kain tshirt (knit cotton) ni. Rasa cepat saja siap sebab tidak memerlukan zip atau butang. Sekarang kalau nak beli kai [...]

Menggunting- Pengaruh kakak

Pengaruh kakak.. .. Sekarang setiap hari Amina nak menggunting. Kita buat kerja dengan laptop dan mesin jahit, dia menggunting kat belakang. [...]

Hasil Kreatif Anak Kecil

Hasil kreatif maryam Asalnya mama lukis baju utk design baru busy book. Amina minta nak gambar ni. Kakak pon gunting dan warna. Dia siap luk [...]

Minat menggunting

Gunting mama pon kena kongsi sebab gunting sendiri tak best pon kain dan felt. Gunting sendiri boleh guna untuk kertas je. Bila dia dah bias [...]

Doctor Bag

Mainan doktor ni asyik berterabur, maka mama jahitkan satu beg simple untuk simpan semua. Mujur stok felt sentiasa ada, idea datang, terus p [...]

Tanam pokok serai dan pegaga

Seronok tengok pokok-pokok ni membesar. Sebelum ni ada tanam pokok cili, tapi baru keluar pucuk dah kena korek sampai tercampak keluar pokok [...]

Hasil pertama jahitan tangan Maryam

Hasil pertama jahitan tangan Maryam. [ Melalui peringkat tertentu sebelum berjaya] Satu hari Maryam minta nak jahit beg guna mesin. Disebabk [...]

Bag doll

Semalam layan Maryam jahit tempat letak princess Steffi ni. Dia ni memang selalu request nak guna mesin jahit tu, cuma ikut mood mama, rajin [...]

Pencil Topper hadiah Harijadi

Hadiah untuk kawan-kawan tadika Maryam sempena birthday Maryam harini. Tapi hadiah ni esok baru bagi, lewat sikit Mama prepare. Comel kan. S [...]

Jahit getah rambut cotton

Puas hati siap berbukit getah rambut. Ni projek naikkan mood menjahit semula tapi taklah simpan semua. Majoriti dah hadiahkan pada adik bera [...]

Zoo Penguin

Baru-baru ni pergi Zoo Taiping, maryam tanya ada penguin tak. Memang takdelah, teringin betul dia nak tengok, pengaruh kartun penguin lah ni [...]

Mula menyulam semula bantal comel

Projek warm up untuk laju menjahit semula. Ini antara projek slow motion untuk naikkan semula semangat menjahit. Anak-anak pon dah pandai pi [...]

Perlen Beads

Projek warm up untuk laju menjahit semula. Ini antara projek slow motion untuk naikkan semula semangat menjahit. Anak-anak pon dah pandai pi [...]
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Theme by: Allo les Parents, Powered by: Wordpress