Yearly Archives: 2009


Spain part 1 (Valencia)

Pada cuti krismas 2007 banyak aktiviti yang aku dan suami lakukan. Mula-mula pergi tengok circus, lepas tu ke Winterberg, main tobaggon dan [...]

Lambertz Cookies

Petang semalam, dalam pukul 6.pm telefonku berbunyi dan aku pon angkatlah: Herr Sternemann: Hallo Frau Ahmad Aku: Hallo Herr Sternemann: Sie [...]

Gelsenkirchen: It s Snowing

When winter is coming, I’ll rather staying at home than going outside. It’s really cold, and sometimes I think twice just to do grocerie [...]

Mentaliti segolongan penduduk flat

Bermula minggu lepas, penduduk flat di tempat tinggal suamiku mendapat sticker kereta dan motor. Suamiku pergilah ke office nya nak mintak s [...]

Saya nak jadi Jutawan

Sedih melihat manusia sekarang menggunakan apa sahaja medium untuk mendapatkan duit tanpa berfikir secara mendalam mengenai halal dan haram [...]

Ebay tidak adil kepada penjual

Tahun 2009 banyak perubahan yang Ebay lakukan untuk menjaga pembeli namun telah menyebabkan kesusahan kepada penjual. Perubahan yg berlaku d [...]

Hak-hak Wanita dalam Islam

Pernah tak kita wanita ni merasakan diri kita tidak setaraf dengan lelaki atau kurang peranannya berbanding lelaki? kemudiannya kita merasak [...]

Ever Wonder Why

Dah byk kali dpt mesej ni, kali ni nak kongsi ngn tetamu pulak Why a Jew can grow his beard in order to practice his faith But when Muslim d [...]

Mula menjual di Ebay

Awal tahun 2007 buat pertama kali nya aku menjual buku2 cerita yang bersepah kat rak buku. Sememangnya buku terpakai adalah barang yang sang [...]

Mula menjadi ahli Ebay

Ebay seperti yang diketahui tempat yang sesuai untuk membeli barang yang lebih murah berbanding di luar dan juga tempat yang sesuai untuk me [...]

Musim luruh di Gelsenkirchen

Gelsenkirchen ni sebenarnya lengkap perkhidmatan bas dan tram, jadi basikal tu takdelah diperlukan sangat tapi 3 tahun lepas aku beli gak ba [...]

Wanita moden

Perkataan “moden” yang sering diulang dalam televisyen, dibaca di majalah dan didengar di radio adakah untuk menjadikan wanita i [...]

Dapat Duit Dengan Mudah?

Formula Duit Senang tanpa Modal & Produk Jika Anda Sedang Mencari Peluang Buat Duit Di Internet Dengan senang dan cepat , Maka Inilah Te [...]
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Powered by: Wordpress