Makanan dan resepi

Resepi: Masala Daging

Hari ni ingat nak masak pasta. Tapi malas nak pergi beli bahan jadi aku masak daging. Resepi ni aku modify dari buku resepi kat sini. Jadi nama tu pon main hentam je letak ;).


Bahan2:

  • 400 gm daging di potong
  • 2 sudu kecil garam masala
  • 2 ulas bawang besar (dipotong dadu)
  • 3 ulas bawang putih (dihiris)
  • 1 cm  halia
  • cili padi (mengikut kepedasan yg diingini dan dihiris)
  • 250 gm yogurt asli (boleh ganti dengan susu cair atau fresh)
  • minyak olive (boleh ganti dengan minyak biasa)
  • garam, gula, sedikit air

cara2:

  • panaskan mnyak
  • masukkan daging, garam, 1 sudu garam masala
  • bila dah hampir masak, keluarkan daging
  • tumis bawang besar, putih, halia, cili padi
  • masukkan 1 sudu kecil garam masala, sedikit garam, gula dan yogurt
  • masukkan sedikit air, kacau hingga yogurt sekata dalam periuk.
  • masukkan daging yang hampir masak tadi.
  • biarkan daging masak

3 Comments

  • asmalukman
    May 10, 2009 - 02:18 | Permalink

    yum,,yum,,,lapor plok..

  • teh
    May 10, 2009 - 08:44 | Permalink

    k. asma klu ada resepi mudah2 letaklah kat blog k.asma, boleh try..

  • asmalukman
    May 12, 2009 - 01:34 | Permalink

    k.asma mn terer masak..resepi cilok buku leh la..kihkih..tp tu pn still lg rs ntah ape2 je..hukhuk

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
    Powered by: Wordpress