Monthly Archives: July 2009


Sampai Penang akhirnyaa

Alhamdulillah pagi td aku dah sampai Penang setelah melalui perjalanan yg sgtlah jauh. Dari Dusseldorf ke Dubai 6 jam, Dubai 4 jam lebih, Du [...]

Balik Malaysia..

Malam ni insyaAllah aku akan berlepas ke Dubai, Dubai ke Malaysia dengan menaiki Emirates.. Doakan daku selamat sampai ke Malaysia esok mala [...]

Teknik Sulam (Chain Stitch)

Dalam contoh teknik ini aku gunakan 3 strand floss, jadi tebal sikit. Kalau nak buat yang kecil2 seeloknya guna 1 atau 2 strand sahaja. 1) C [...]

Teknik Sulam ( Stem Stitch)

Teknik ini juga antara yang banyak digunakan untuk membuat lingkaran atau garisan, juga senang dijahit. Seboleh-bolehnya pastikan setiap jah [...]

GEZ (yuran TV dan radio)

Semalam dalam pukul 4 petang ada org tekan loceng, masa tu aku tengah syok menjahit, jadi malas aku nak tengok sape yang tekan sebab posmen [...]

Teknik sulaman (Running Stitch)

Running stitch ni merupakan teknik yang paling asas dalam sulaman. Dalam bahasa melayu mungkin jahitan jelujur, sebab caranya sama je. [...]

Hasil sulaman pertama

Alhamdulillah setelah berhempas pulas selama beberapa hari akhirnya hasil sulaman benang pertama ku siap sepenuhnya. Lenguh habis tangan ni [...]

Alatan asas untuk sulaman benang

Fabrik: Apa2 jenis fabrik sesuai untuk sulaman benang. Lebih lembut fabriknya lebih sukar untuk menyulam [...]

Switzerland Part 3 (Zermatt)

Sambungan dari Part 2 Dari Interlaken kami ke Zermatt dengan menaiki GoldenPass Line . Perjalanan ke Zermatt lebih memukau pandanganku denga [...]

Blouse dan Manik

Projek ni dah lama aku start, tapi sebab baru belajar dan buat pon sat2 je, smlm barulah siap. After exam semalam memang xde mood nak blaja, [...]

Minggu Peperiksaan

Bermula isnin ni 6/7 hingga 17/7 aku akan menghadapi peperiksaan untuk semester ini. Doakan daku yang lemah ini ye kawan2. Kepada rakan2 yan [...]
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Powered by: Wordpress