Sampai Penang akhirnyaa

Alhamdulillah pagi td aku dah sampai Penang setelah melalui perjalanan yg sgtlah jauh. Dari Dusseldorf ke Dubai 6 jam, Dubai 4

Balik Malaysia..

Malam ni insyaAllah aku akan berlepas ke Dubai, Dubai ke Malaysia dengan menaiki Emirates.. Doakan daku selamat sampai ke Mala

Teknik Sulam (Chain Stitch)

Dalam contoh teknik ini aku gunakan 3 strand floss, jadi tebal sikit. Kalau nak buat yang kecil2 seeloknya guna 1 atau 2 stran

Teknik Sulam ( Stem Stitch)

Teknik ini juga antara yang banyak digunakan untuk membuat lingkaran atau garisan, juga senang dijahit. Seboleh-bolehnya pasti

GEZ (yuran TV dan radio)

Semalam dalam pukul 4 petang ada org tekan loceng, masa tu aku tengah syok menjahit, jadi malas aku nak tengok sape yang tekan

Teknik Sulaman (Back Stitch)

Teknik sulaman (Running Stitch)

Running stitch ni merupakan teknik yang paling asas dalam sulaman. Dalam bahasa melayu mungkin jahitan jelujur, sebab caranya

Hasil sulaman pertama

Alhamdulillah setelah berhempas pulas selama beberapa hari akhirnya hasil sulaman benang pertama ku siap sepenuhnya. Lenguh ha

Alatan asas untuk sulaman benang

Fabrik: Apa2 jenis fabrik sesuai untuk sulaman benang. Lebih lembut fabriknya lebih sukar untuk menyulam

Switzerland Part 3 (Zermatt)

Sambungan dari Part 2 Dari Interlaken kami ke Zermatt dengan menaiki GoldenPass Line . Perjalanan ke Zermatt lebih memukau pan

Blouse dan Manik

Projek ni dah lama aku start, tapi sebab baru belajar dan buat pon sat2 je, smlm barulah siap. After exam semalam memang xde m

Minggu Peperiksaan

Bermula isnin ni 6/7 hingga 17/7 aku akan menghadapi peperiksaan untuk semester ini. Doakan daku yang lemah ini ye kawan2. Kep

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!