Posted on 7 Comments

Blouse dan Manik

Projek ni dah lama aku start, tapi sebab baru belajar dan buat pon sat2 je, smlm barulah siap. After exam semalam memang xde mood nak blaja, jadi siapkanlah jahitan tu. TA DA!

Dekat kelopak bunga dan daun tu aku guna manik heksagon, just jahit back stitch mengikut warna kelopak. Hasilnya memang nampak macam baru pulak baju ni. Kat tangan tu jahit pintal namanya, tu blaja dari www.cheqsue.com. Seronok bila tengok hasil jahitan sendiri. 😉

7 thoughts on “Blouse dan Manik

  1. wah wah, k.asma nampak sgt excited smpai tulis 3 komen terus… bab nak pilih manik ngn labuci tu, teh beli kat Ebay yg jual byk2 terus dan murah sikit, jadi segala macam color teh ada.pastu baru tgk kain sesuai ngn manik mne..

    shimmering flower tu yg bunga teratai tu ke…teh rasa cara nak buat tu x susah sgt, teh pon nak blaja jugak jahit bunga tu…

    sulam riben kat blog tu mmg cantik…teh suka english flower design…mmg sweet sgt…

  2. waaaahhhh….cantiknye teh….caya lah..mmg lawa sgt..cam pro..pandai teh combined warna2 manik tu..huhu..teruja betul nk try jahit gak..tp ‘finin’ nk pilih manik nk order kt blogshop depa2 ni semua..leh jahit kat baju raya k.asma??hikhik..(“,)

  3. k.asma berkenan sgt ngan jahit labuci yg tgh hot skrg ni..Shimmering Flower(SF) namanya..lawa sgt teh..

  4. k.asma suka tgk jahit manik dan labuci hasil kerja tgn kat http://butterflybeads.blogspot.com
    cantik sgt pilihan warna labuci dengan matching kat warna kain..jahitannya juga kemas..
    k.asma siap add to favourite lg blog ni..hehehe..
    kalu sulam riben…k.asma suka masuk kt http://diariann.blogspot
    fuh…x berkelip mata tgk design sulaman mereka..

  5. kihkih..a’ah..keterujaan yg x dpt dibendung lg..smpai 3comment sekaligus..hahak..malu le pulak..erm..bagus2..teh blaja SF..nnt leh k.asma tempah ngan teh..k.asma ni haa,buku dh ade..tp sayang..alatan plak xbeli2 lg..hampeh sggh..hikhik..

  6. teh balik akhir bulan ni

  7. teh tembe
    bile balik msia?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *