Monthly Archives: October 2010


Tenanglah hati Damailah Jiwa

Assalamualaikum w.b.t . Secara fitrahnya hati kita mahukan segala yang indah, mendamaikan dan menyeronokkan. Hati kita akan gembira dan teru [...]

Yang Tersirat sebalik Yang Tersurat

Assalamualaikum w.b.t Saya jarang sekali menulis di blog ini mengenai liku-liku yang saya lalui di negara yang terkenal dengan “Bratwu [...]

Paint.net Tut: Polaroid Collage

Assalamualaikum w.b.t Kali ini saya nak tunjukkan teknik edit gambar yang sangat saya suka. Caranya mudah tetapi step yang sama perlu diulan [...]

Switzerland yang Menenangkan

Assalamualaikum w.b.t Apabila musim sejuk sudah hampir tiba, hatiku pasti merindui Switzerland yang pasti memberikan ketenangan kepada tetam [...]

Paint.net tut : Plugins

Assalamualaikum w.b.t Sebelum saya kongsi kan tutorial edit gambar menggunakan Paint.net, saya perlu jelaskan apa itu plugins dan bagaimana [...]

Sedekah

Assalamualaikum w.b.t Sedekah ni nampak senang nak buat tapi kadang-kadang hati kita susah sangat nak sedekahkan sedikit dari harta kita. Ad [...]

Paint.net tut: Simple Polaroid

Assalamualaikum w.b.t Ini adalah hasil pertama saya membuat polaroid menggunakan Paint.net . Mula-mula pening juga nak fikir cara yang palin [...]

Paint.net Tut: Pengenalan

Assalamualaikum w.b.t Sebagai permulaan tutorial Paint.net, saya akan tunjukkan cara menggunakan Paint.net secara basic, khas kepada sesiapa [...]

Keperluan Musim Luruh dan Sejuk

Assalamualaikum w.b.t Cuaca di luar sekarang baru jatuh ke tahap 11  °C   tetapi dah rasa sejuk sangat. Setiap kali musim luruh tiba, per [...]

Autumn sudah tiba

Assalamualaikum w.b.tDaun-daun hijau sudah bertukar menjadi merah kekuningan dan banyak yang sudah luruh. Bunga-bunga juga semakin hari sema [...]

Mari Edit Gambar guna Paint.net

Assalamualaikum w.b.t Saya ni tak lah pandai edit gambar, kalau edit pon yang basic-basic saja. Sebelum ni saya ada belajar sikit-sikit meng [...]

Gelsenkirchen: Rehat Minda di Taman

Assalamualaikum w.b.t Apabila kepala kita berserabut, resah atau merasa bosan dan badan terasa penat, sangatlah wajar sekiranya kita ke tama [...]

Ebay: Tip Berurusan dengan Pelanggan

Assalamualaikum w.b.t Berurusan dengan pelanggan kadang-kadang menyeronokkan teapi adakalanya juga memeningkan kepala. Jadi saya ingin berko [...]
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Powered by: Wordpress