Tenanglah hati Damailah Jiwa

Assalamualaikum w.b.t . Secara fitrahnya hati kita mahukan segala yang indah, mendamaikan dan menyeronokkan. Hati kita akan ge

Yang Tersirat sebalik Yang Tersurat

Assalamualaikum w.b.t Saya jarang sekali menulis di blog ini mengenai liku-liku yang saya lalui di negara yang terkenal dengan

Paint.net Tut: Polaroid Collage

Assalamualaikum w.b.t Kali ini saya nak tunjukkan teknik edit gambar yang sangat saya suka. Caranya mudah tetapi step yang sam

Switzerland yang Menenangkan

Assalamualaikum w.b.t Apabila musim sejuk sudah hampir tiba, hatiku pasti merindui Switzerland yang pasti memberikan ketenanga

Paint.net tut : Plugins

Assalamualaikum w.b.t Sebelum saya kongsi kan tutorial edit gambar menggunakan Paint.net, saya perlu jelaskan apa itu plugins

Sedekah

Assalamualaikum w.b.t Sedekah ni nampak senang nak buat tapi kadang-kadang hati kita susah sangat nak sedekahkan sedikit dari

Paint.net tut: Simple Polaroid

Assalamualaikum w.b.t Ini adalah hasil pertama saya membuat polaroid menggunakan Paint.net . Mula-mula pening juga nak fikir c

Paint.net Tut: Pengenalan

Assalamualaikum w.b.t Sebagai permulaan tutorial Paint.net, saya akan tunjukkan cara menggunakan Paint.net secara basic, khas

Keperluan Musim Luruh dan Sejuk

Assalamualaikum w.b.t Cuaca di luar sekarang baru jatuh ke tahap 11  °C   tetapi dah rasa sejuk sangat. Setiap kali musim l

Autumn sudah tiba

Assalamualaikum w.b.tDaun-daun hijau sudah bertukar menjadi merah kekuningan dan banyak yang sudah luruh. Bunga-bunga juga sem

Mari Edit Gambar guna Paint.net

Assalamualaikum w.b.t Saya ni tak lah pandai edit gambar, kalau edit pon yang basic-basic saja. Sebelum ni saya ada belajar si

Gelsenkirchen: Rehat Minda di Taman

Assalamualaikum w.b.t Apabila kepala kita berserabut, resah atau merasa bosan dan badan terasa penat, sangatlah wajar sekirany

Ebay: Tip Berurusan dengan Pelanggan

Assalamualaikum w.b.t Berurusan dengan pelanggan kadang-kadang menyeronokkan teapi adakalanya juga memeningkan kepala. Jadi sa

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!