Kehidupan

Blog Masih Sakit

Assalamualaikum.

Sabtu lepas, blog saya dan 2 website kendalian saya tidak boleh dibuka kerana sudah di “hack”. Saya tak pasti siapa punya website yang mula2 di ganggu, dan kemudiannya merebak ke website yang lain dalam hosting yang sama.

Hari Isnin, 2 website saya sudah boleh dibuka dan beroperasi seperti biasa, cuma blog saya masih teruk. Blog saya boleh dikunjungi semula pada hari Selasa, namun saya belum boleh login ke admin. Entry saya selepas 23.09.10 juga hilang, nasib baik saya tak tulis banyak dalam masa tersebut dan sangat bernasib baik sebab entry saya tu keluar automatik dalam notes di Facebook. Kiranya boleh masukkan balik lah nanti, tapi tengoklah bila blog dah betul-betul ok.

Saya baru boleh login di admin hanya sejak semalam, namun banyak feature yang takde menyebabkan saya tak boleh nak post entry dengan baik. Semasa manaip ni pon, takde tulisan yang terkeluar dadalam “Edit Post”. Itu yang tulis pon pendek saja. Gambar pon tak boleh di upload buat masa ini. Yang paling menyedihkan, 2 draft saya dah hilang. mmm nanti dah ada mood balik baru boleh menulis semula.

Siapa punya kerja lah ni, yang telah banyak menyusahkan saya.

4 Comments

  • k.asma
    October 7, 2010 - 00:33 | Permalink

    blog teh glamer..tu yg jd sasaran tu kot..tp sib baik la web niage tu pn dh leh bukak blk..
    yea lah..tak paham betul ngan manusia yg dh dikurniakan kepakaran ni..bila dh bijak sgt,guna utk susahkan org plk..dia nk test power la tu konon kot..
    takpe la..setia menunggu utk mood teh kembali semula dan tulis byk2 lg ok?? 😉

  • October 7, 2010 - 09:26 | Permalink

    ntahlah k.asma. teh pon tak pasti siapa punya website yang mula2 kena attack, lepas tu berjangkit kat website lain..
    itulah kekurangan teknologi ni.. kalau kita kurang pakar, senang je kena attack.

  • k.asma
    October 10, 2010 - 01:23 | Permalink

    yealah..teringat pulak kuar dlm tv br nie, program mencungkil hackers tempatan..bagus jugak..tapi niat mesti baik..hehe

  • October 10, 2010 - 09:17 | Permalink

    teknologi ni biasalah, ada yg guna utk kebaikan, ada yg guna utk kepentingan sendiri yg ke arah merosakkan orang lain..

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
    Powered by: Wordpress