Paint.net Tutorial

Mari Edit Gambar guna Paint.net

Assalamualaikum w.b.t

Saya ni tak lah pandai edit gambar, kalau edit pon yang basic-basic saja. Sebelum ni saya ada belajar sikit-sikit menggunakan Photoshop, malangnya saya tak boleh terus gunakan Photoshop sebab dah guna netbook intel atom ni. Lepas tu saya guna paint, tetapi sudah tentu tak best menyebabkan saya dah malas nak belajar edit gambar.

Bila dah lama tak belajar edit gambar, rasa macam rugi pulak. Nanti nak design banner kedai pon susah, kan. Lepas mintak pandangan sifu saya, dia pon cadangkan saya cuba Paint.net. Paint.net ni tidak lah powerfull macam Photoshop tapi sesuailah untuk orang macam saya yang cuma beginner ni. Tools pon ada yang lebih kurang sama.

InsyaAllah nanti akan saya kongsikan cara-cara mengedit gambar menggunakan Paint.net . Saya pon tengah belajar dan berkongsi sambil belajar ni memang bagus supaya saya tidak lupa step-step nya nanti. Tapi apa yang saya kongsikan nanti hanya sesuai untuk beginner ­čÖé

Software Paint.net adalah percuma dan boleh di dapati di sini.

Jumpa lagi!!

2 Comments

  • aidil
    October 19, 2010 - 02:16 | Permalink

    domain = getpaint.net

  • huda
    October 19, 2010 - 08:21 | Permalink

    ops ok, domain dah di perbetulkan

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
    Powered by: Wordpress