Yearly Archives: 2011


Penang: Taman Negara Pulau Pinang, Pantai Kerachut

Bismillah Assalamualaikum wbt Setiap weekend kami cuba merehatkan badan dan minda dengan berekreasi di taman, menghirup udara segar serta me [...]

Mimpi Lagi

Bismillah Assalamualaikum wbt Dah dekat sebulan saya berada di Malaysia. Kadang² macam tak sangka kali ni bukan balik untuk bercuti. Maklum [...]

Barang hilang :(

Bismillah Assalamualaikum wbt Sejak sampai Malaysia, baru sekarang ada mood nak update blog ni. Maklumlah nak adapt balik dengan keadaan Mal [...]

Rezeki tak disangka

Bismillah Assalamualaikum wbt   Agak² gambar ni dari mana? dewan? rumah orang? hihi Minggu lepas jalan-jalan di Osnabrück (akhirnya s [...]

Kerdilnya Kita

Bismillah Assalamualaikum wbt Autumn pada saya musim yang paling cantik antara 4 musim sebab masa ni alam diindahkan dengan daun-daun berwar [...]

Ikan di Enschede

Bismillah Assalamualaikum wbt Setelah beberapa tahun berada di Jerman ni, sampai juga saya di Enschede, Netherland. Memang teringin sangat n [...]

Alhamdulillah, Selesai

Bismillah Assalamualaikum wbt. Hari ni memang patut saya nukilkan dalam blog ni, sebab hari ni sangat bersejarah. hihi. Tadi memang berdebar [...]

Terima kasih

Bismillah Assalamualaikum wbt Walau apa pon perjalanan hidup yang Allah tentukan untuk kita pada hari ini, bersyukur lah kita sebab masih di [...]

Objektif Thesis

Bismillah Assalamualaikum wbt. Sepanjang saya plan thesis dan menulis code programming ni sangat banyak yang saya belajar. Apa yang saya bua [...]

Selesai satu

Bismillah Salam wbt Keluar rumah pagi tadi subhanallah, sejuk sgt sampai menggigil, tapi gembira juga sebab masih dapat merasa kesejukan yg [...]

Hikmah di sebalik dugaan

Bismillah Assalamualaikum wbt. Mode sekarang: Stuck masa nak siapkan thesis writing…huhu…nak hantar lagi beberapa hari je. Jadi [...]

Berdebar-debar

Bismillah Assalamualaikum wbt Lamanya tak buka blog, mood takde beberapa minggu ni. Memang dah tak boleh nak fikir benda lain selain thesis. [...]

Resepi: Nasi Kambing Baharat

Bismillah Assalamualaikum wbt Sebenarnya tak tau nak namakan resepi ni, tapi sebab guna spice Kuzuet Baharat, maka makanan ni dinamakan Nasi [...]
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Powered by: Wordpress