Kenangan Sisters

Bismillah Assalamualaikum wbt Apa yang istimewa sangat lagu ni ya? Tak dinafikan lagu ni sangat best, first time dengar pon da

Tunjukkan jalan yang lurus

Bismillah Assalamualaikum wbt. Tadi ter jumpa lagu ni, nyanyian Iwan Syahman, yang dahulunya terkenal dengan lagu dangdut. Sub

Gossip di Tempat Kerja

Bismillah Assalamualaikum wbt Gossip ni dengar macam biasa saja, kalau disebut fitnah, rasa lebih dahsyat, kan. Dah nak masuk

Hujan macam kat Malaysia

Bismillah Assalamualaikum wbt. Petang tadi hujan cukup lebat, macam kat Malaysia. Guruh berdentum, bergilir dengan kilat. Subh

Kakak Tulip

Bismillah Assalamualaikum wbt Semalam jaulah ke Bingen dengan adik-adik Köln/Dortmund, memang best walaupon penat yang amat.

Makanan oh Makanan!!

Bismillah Assalamualaikum wbt Tinggal kat Jerman ni memang serba serbi kena masak sendiri sebab susah nak dapat nasi lemak, ro

Berkias dalam kata-kata

Bismillah Assalamualaikum wbt Tadi saya dan en hubby sembang² pasal peribahasa melayu. Seronok juga bila dah lama tak sembang

Tak mengenang jasa

Bismillah Assalamualaikum wbt. Macam-macam dah engkau dapat, tapi tak reti bersyukur.. Ko dapat pergi jauh-jauh tu siapa yang

Banyaknya benda best dalam ni

Bismillah Assalamualaikum wbt Semalam masa Tilawah & Tadabbur, ada satu ayat ni yang saya sangat terkesan. Ayat² Allah ni

Roti Jerman

Assalamualaikum wbt Saya selalu mengeluh betapa kurangnya roti² yang sedap di Jerman. Terbayang saya kedai roti dan pastry di

Draft – Lulus

Assalamualaikum wbt Bila dah start buat thesis ni, rasa seronok pulak. Kehidupan sangat berbeza dari belajar pergi kelas dan e

Sesak nafas dikelilingi tanggungjawab

Assalamualaikum w.b.t Beberapa hari ini saya seperti hilang rentak. Tidak tahu dari mana mahu bermula, di mana mahu berehat. A

Oh Rindu pada Mereka

Assalamualaikum w.b.t Weekend lepas saya ke Köln, bertemu adik2 di sana. Tengok gelagat mereka, di tambah pula suasana rumah

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!