Yearly Archives: 2011


Kenangan Sisters

Bismillah Assalamualaikum wbt Apa yang istimewa sangat lagu ni ya? Tak dinafikan lagu ni sangat best, first time dengar pon dah sangat berse [...]

Tunjukkan jalan yang lurus

Bismillah Assalamualaikum wbt. Tadi ter jumpa lagu ni, nyanyian Iwan Syahman, yang dahulunya terkenal dengan lagu dangdut. Subhanallah, seme [...]

Gossip di Tempat Kerja

Bismillah Assalamualaikum wbt Gossip ni dengar macam biasa saja, kalau disebut fitnah, rasa lebih dahsyat, kan. Dah nak masuk Ramadhan ni, s [...]

Hujan macam kat Malaysia

Bismillah Assalamualaikum wbt. Petang tadi hujan cukup lebat, macam kat Malaysia. Guruh berdentum, bergilir dengan kilat. Subhanallah, bila [...]

Kakak Tulip

Bismillah Assalamualaikum wbt Semalam jaulah ke Bingen dengan adik-adik Köln/Dortmund, memang best walaupon penat yang amat. Masa bertaaruf [...]

Makanan oh Makanan!!

Bismillah Assalamualaikum wbt Tinggal kat Jerman ni memang serba serbi kena masak sendiri sebab susah nak dapat nasi lemak, roti canai, kuih [...]

Berkias dalam kata-kata

Bismillah Assalamualaikum wbt Tadi saya dan en hubby sembang² pasal peribahasa melayu. Seronok juga bila dah lama tak sembang benda macam n [...]

Tak mengenang jasa

Bismillah Assalamualaikum wbt. Macam-macam dah engkau dapat, tapi tak reti bersyukur.. Ko dapat pergi jauh-jauh tu siapa yang bagi? Dari kec [...]

Banyaknya benda best dalam ni

Bismillah Assalamualaikum wbt Semalam masa Tilawah & Tadabbur, ada satu ayat ni yang saya sangat terkesan. Ayat² Allah ni semuanya best [...]

Roti Jerman

Assalamualaikum wbt Saya selalu mengeluh betapa kurangnya roti² yang sedap di Jerman. Terbayang saya kedai roti dan pastry di UK dan France [...]

Draft – Lulus

Assalamualaikum wbt Bila dah start buat thesis ni, rasa seronok pulak. Kehidupan sangat berbeza dari belajar pergi kelas dan exam. Alhamduli [...]

Sesak nafas dikelilingi tanggungjawab

Assalamualaikum w.b.t Beberapa hari ini saya seperti hilang rentak. Tidak tahu dari mana mahu bermula, di mana mahu berehat. Antara tugasan [...]

Oh Rindu pada Mereka

Assalamualaikum w.b.t Weekend lepas saya ke Köln, bertemu adik2 di sana. Tengok gelagat mereka, di tambah pula suasana rumah di Longerich, [...]
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Powered by: Wordpress