Yearly Archives: 2012

Simple Lined Zippered Pouch

Dah lama saya teringin belajar menjahit. Jadi saya start dengan yang sangat simple, maka terhasillah beg kecik ni. Senang nak buat dan sesua [...]

Maryam sepanjang Jaundise atau Kuning

Salam wbt Pejam celik, dah 37 hari Maryam dilahirkan, cepat betul masa berlalu. Masa pergi check up mengandung kat klinik dulu, nurse ada te [...]

Saat Maryam melihat dunia

Salam wbt Hari ni hari ke 20 Maryam Siddiqa melihat dunia. Ahad, 9 September 2012 Ikutkan tarikh lagi 2 minggu sebelum estimated due date. J [...]

Purse kanak-kanak

Ini adalah 2 purse yang saya buat sebelum raya untuk 2 anak sedara. Disebabkan tak mau 2 budak kecik tu berebut, designnya pon sama sajalah [...]

Menghitung hari

Assalamualaikum wbt Semalam pergi klinik untuk check up, memang ramai sangat orang sampai nak duduk pon kena tunggu ada orang bangun. Tapi b [...]

Felt Baby Soft Book: Garden

Buku baby ni dah lama siap, tapi terperap dalam rak. Muka depan ni saya design lepas dah siap bahagian dalam buku sebab idea ni susah kita n [...]

Berpuasa bersama baby

Bismillah Salam wbt Tahun lepas, bulan puasa special sebab berpeluang puasa di musim panas kat Jerman yang mana puasa lebih kurang dari 3 pa [...]

Huruf-huruf Comel Terjual

Setelah beberapa hari berada dalam ebay, 1 set huruf-huruf felt ni telah pon terjual. Wah, set huruf ni nampaknya on the way ke UK. Ini adal [...]

Rindunya Cappuccino Jerman

Salam wbt Wanginya aroma cappuccino kat Bäckerei (backery), Haupftbahnhof (train station), Kafeteria FH (cafe university). Boleh dikatakan [...]

Oh Buku!!

Bismillah Salam wbt. Saya sangat suka buku dan majalah² yang positif sampaikan setiap bulan saya pastikan ada buku baru atas rak. Satu lagi [...]

Aktiviti baru

Bismillah Salam wbt. Semalam saya berpeluang join usrah buat pertama kalinya sejak balik dari Jerman. Syukur sangat² sebab sejak balik hari [...]

Bookmark dari felt

Idea untuk bookmark ni datang masa saya membaca buku. Setakat sekarang memang saya ada banyak bookmark tapi yang biasa, dari kertas. Bookmar [...]

Bunga-bunga comel dari Felt

Kali ni saya rasa seronok pula nak bermain dengan manik-manik. Terhasillah beberapa kuntum bunga comel gabungan kain felt, manik-manik dan b [...]
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Powered by: Wordpress