Monthly Archives: April 2012

Bola kecil dari felt

Comel kan bola ni? hihihi. Bola ni kecil saja. Percubaan pertama saya gagal sebab terlebih lebar, so jadi buruk sangat. Silap buat acuan. Ta [...]

Kiub mainan: Bentuk asas

Kiub beserta bentuk² asas ni sesuai untuk permulaan pembelajaran baby. Terpulang kepada kita nak jahit bentuk apa di setiap sisi kiub. Yang [...]

Baby Book: Transportation

Waktu mula² nak beli bahan² felt, inilah benda yang nak sangat saya buat sebab masa kat Jerman dulu bila pergi kedai buku je, mesti belek [...]

Beg kecil dari felt

Beg ni dibuat untuk diletakkan felt² yang dipotong bentuk sebelum dijahit. Nak buat beg ni sangat simple dan sekejap. Sesuai untuk yang bar [...]

Buku Alatan Felt Craft

Memperkenalkan needle book dari felt craft yang merupakan hasil pertama saya dalam craft ni. Buku ni best sebab semua alatan basic untuk fel [...]

Selamat Datang Semua

  Alhamdulillah tercapai juga hasrat untuk melancarkan website TulipPetals.com bagi berkongsi hasil kerja kraf. Buat masa ini saya foku [...]

Kembali semula

Salam semua, Wah² dah lama sangat membiarkan blog ni terkapai². Sepanjang masa tu banyak perkara yang terjadi sehingga menyebabkan saya hi [...]
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Powered by: Wordpress