Busy Book & Busy Bag Malaysia

Felt Baby Soft Book: Garden

Buku baby ni dah lama siap, tapi terperap dalam rak.

Baby Soft Book: Muka depan

Muka depan ni saya design lepas dah siap bahagian dalam buku sebab idea ni susah kita nak paksa. Kadang ada, kadang takde. Saya suka sangat design kulit buku ni sebab nampak comel sangat.

Baby Soft Book: Rumah dan taman

Yang ini first and second pages. Mula-mula saya jahit rumah, pokok dan matahari. Lembu dan kolam itik tu jahit lambat sikit, bila dah jumpa ilham.

Baby Soft Book: Garden, butterfly and bird

Yang ni last pages. Idea nya burung menyanyi kat taman dan rama-rama terbang keriangan. Saya suka jahit bunga jenis bulat-bulat ni sebab senang, dan yang penting comel.

Baby Soft Book: Cow

Lembu ni pada mulanya saya tak brape confident nak buat sebab nampak susah. Tapi bila dah start memotong, ok je rupanya. Lembu, rama-rama dan burung dalam buku ni boleh ditampal-tampal.

Baby Soft book ni saya tak tau lagi nak bagi kat baby sendiri yang bakal lahir ni ke, bagi hadiah kat baby orang lain ataupon jual.

Untuk siapkan buku ni, sebaiknya gunakan kain felt yang lembut.

Ok, jumpa lagi inshaAllah.

One comment

  • Nisa Greennnpanda
    October 11, 2013 - 12:16 | Permalink

    cntik la… comel lak tue… :3

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
    Powered by: Wordpress