Simple Lined Zippered Pouch

Simple Pouch Giraffe

Simple Pouch Giraffe

Dah lama saya teringin belajar menjahit. Jadi saya start dengan yang sangat simple, maka terhasillah beg kecik ni. Senang nak buat dan sesuai dijadikan organizer. Saya jahit beberapa set, nanti senang nak letak barang2 kecik bila kemas2 beg.

Lined Zippered Pouch: Flower

Lined Zippered Pouch: Flower

Nak buat pouch ni sangat senang, sesuai dibuat sebagai projek pertama bagi yang nak cuba2 menjahit. Beli je zip beberapa saiz dan kain cotton yang murah2 sebab kasar. Kalau lembut tak berapa sesuai pulak nak buat beg ni. 1 meter kain tu boleh buat banyak beg, memang berbaloi.

Saya belajar jahit pouch ni dari video ni:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!