Bantal Sulam Hasil Jahitan Hasil Mesin Sulam Kisah Tulip Petals

Koleksi Design Sarung Bantal Felt

Saya start menjahit sarung bantal ni akhir tahun 2013. Sebelum tu jahit sarung bantal biasa pon tak pernah tapi yakinkan diri untuk jahit sebab kawan tempah. Untuk permulaan saya ambil tempahan sarung bantal saja jadi customer bagi ukuran bantal dan saya jahit sarungnya. Lepas dah beberapa bulan baru saya jual bantal sekali. Ada juga customer yg minta jahit sarung saja sbb bantal dah ada, tu yang semua harga saya letak tak termasuk bantal. Kiranya bantal adalah optional, boleh add-on.

Bawah ni design-design awal saya jahit tapi semua design ni saya dah stop sebab saya dah bertukar ke teknik baru.

Koleksi Design Sarung Bantal Felt 01

Yang ini pula design yang tak lama sangat dan saya masih kekalkan. Kiranya sesiapa yg minat design ni boleh tempah tapi saya tukar sikit bahagian tulisan dan corak.

Koleksi Design Sarung Bantal Felt 02

Ni antara design saya yang agak meriah, colourful. Kalau berminat dgn design macam ni, saya akan ubah sikit bahagian tulisan.

Koleksi Design Sarung Bantal Felt 03

Yg ni design paling baru untuk tahun 2014. Kalau perasan, cara jahit tulisan pon lain sikit dari yang atas2. Saya paling suka design pengantin dan budak memanah.

Koleksi Design Sarung Bantal Felt 04

 

Menjahit custom made ni, designnya kena saya sendiri rasa cantik/comel baru semangat nak buat. Bila tukang jahit puas hati, insyaAllah customer pon ok. Ada jugak beberapa design yg dicadangkan customer. Kebanyakannya customer bagitau nak tema apa dan saya designkan. Contohnya kalau nak gambar traktor kuning, saya cari koleksi design traktor saya dan buat design penuh.

Harga bantal untuk saiz 38cmx38cm dan 45cmx32cm adalah RM12. Saya guna kekabu asli.
Harga sarung bantal pula bergantung pada design, boleh tengok di kedai Tulip Petals


Design mana uolls paling berkenan? hihi

One comment

  • adam
    May 12, 2015 - 17:20 | Permalink

    Salam
    ada buat costom made buku bantal x? Sbb sy baru nak cuba menceburi bidang softbook ni Tp dh banyak tempat cari, ni baru jumpa. Kalau ada email.

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
    Powered by: Wordpress