Homeschool Week 4

image

Lambat pulak update minggu yg sebelum ni.. Jadi, inilah antara benda baru yg dibuat.

1) Memasak dgn playdoh. Maryam suka sgt tgk video playdoh kat youtube. Dia excited nak buat mcm kawan kat video tu so terhasillah ayam goreng dgn sayur ni.

2) Pipe cleaner and buttons. Sumbat2 buttons ke pipe cleaner untuk asah jari jemari.

3) Susun batang aiskrim ikut warna. Yg ni maryam buat tanpa disuruh. Saya suka bagi material kat dia dan tgk saja dulu dia nak main apa. Lepas tu baru tunjuk sikit2 apa lg yg boleh dibuat.

4) Buat spek guna pipe cleaner. 1 lg untuk upin, bertambah2 excited dia ni.

5) Masukkan fiber dlm mainan adik untuk asah fine motor skill. Lama jugak nak bagi penuh satu cube sbb tak expert lg jari tu nak menyumbat.

6) Match warna aiskrim dgn batangnya.  Maryam ni mmg minat betul mainan2 berkaitan aiskrim. Jadi saya potong felt sama2, jahit depan dia. Excites menunggu aiskrim siap, then main2 aiskrim dulu, esok tu baru main match colours.


Ok itu dulu share kali ni. Best kan main benda2  mcm ni.. Hihi
Kalau ada sesiapa yg nak beli buttons comel, boleh dptkan kat kedai Tulip/shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!