Mayersche – Inspirasi Quiet Book

Mayersche Gelsenkirchen

Mayersche Gelsenkirchen

Entry ni repost dari entry dulu-dulu masa duduk sana. Ntahlah kenapa asyik terbayang saja suasana Mayersche. Mayersche ni kedai buku yang ada rangkaian terbesar kat Jerman, boleh dikatakan hampir semua bandar besar ada Mayersche.

Masa kat sana, saya suka sangat masuk Mayersche sebab suasana nya yg tenang dan mengujakan untuk belek-belek buku walaupon tak beli. Kiranya penat2 shopping, rehatkan kaki dulu di Mayersche.

Tempat main budak

Sudut kanak-kanak

Comel kan sudut kanak-kanak. Tu ambik gambar masa dekat Easter, so decoration dan buku-buku yg di highlight adalah berkaitan Easter. Saya memang suka usha sudut ni sebab banyak sangat benda yg comel dan menarik perhatian. Kat sini lah saya selalu belek Quiet/Busy Book dan berangan nak beli banyak-banyak bila ada anak. Hihi. Tapi masa tu tak tau lagi yg buku ni boleh dijahit sendiri.

Tempat lepak-lepak baca buku

Ni pon tempat yg best untuk merehatkan diri setelah penat berjalan-jalan. Ambil satu buku, duduk situ sambil belek-belek buku.

Jadi sememangnya inilah tempat yg memperkenal saya dengan Quiet/Busy Book.
*Kalau duduk sana ni, mmg selalu naik tram, lepak kat sini dgn anak-anak..hihi .. Berangan je lah 😉


Ok habis sudah kisah dulu-dulu. Jumpa lagi InsyaAllah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!