Sensory Block

sensory block

Sensory block
~~~
Kisah beberapa hari lepas. Saya buntu masa proses buat Busy Book. Selalunya boleh berlaku bila plan terganggu.. Hihi.

Alhamdulillah dalam kebuntuan tu, datang idea utk buat sensory block ni. Cadangnya nak lekat kat dinding tapi bagi Amina main macam ni dulu. Amina dah 8 bulan, laju merangkak, suka explore jadi dah perlu ada aktiviti lain untuknya.

3 sensory block siap dlm masa 1 jam setengah, dari cari bahan hingga siap lekat.
Saya suka kumpul macam2 dari Maryam kecil lagi jadi ambil saja apa yg ada. Background sensory block guna kain cotton murah2, beli masa awal2 belajar jahit. Board tu recycle kotak saja.

Seronok juga buat benda ni. Plan nya nak tambah lagi sikit2 akan datang. Untuk kakaknya sekali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!