Kisah Tulip Petals Tips & Tutorial Jahitan Tips & Tutorial Mesin Sulam

Brother NV950

Brother NV950

Mesin Sulam pertama. Brother NV950

Ini mesin sulam pertama yg dihadiahkan suami masa birthday 2014.
Suami sgt supportive, orang yg paling kuat mempengaruhi saya utk belajar menyulam. Itu yg diberi hadiah mesin ni.

Berdebar2 tau bila dpt hadiah macam ni. Maknanya tersangat byk benda yg mesti saya belajar dan cuba. Mesti ada hasil. Takleh buat alasan dah sbb mesin duk depan mata.

Dealer hantar ke rumah dan tunjuk demo. Masa tu saya tanya kot2 boleh trade in dgn mesin singer. Katanya simpanlah mesin tu, nanti guna dua2.
” hmm, macam rugi je” saya pikir. Tgk2 memang betul, perlu dua mesin.
1 mesin biasa, NV950 guna utk sulam saja. Memang tak efficient nak tukar2 extension mesin ni. (dalam gambar tu tak tukar extension sulam).

Dealer pon ada kata yg satu hari nanti saya mesti nak cari mesin sulam lain. Saya cakap “isk takkan lah. Mesin ni pon cukup dah”. Hihi. Tapi atas sbb2 review di bawah, saya cari mesin lain jugak. ??

Ok, review Brother NV950
?kawasan sulam yg kecik 10cmx10cm
?kelajuan yg rendah
?sesuai utk beginner

Mesin ni still guna sampai sekarang. Sayang tau.

**
Brother NV950 model lama NV955.
Brother Nv980 kitty/disney adalah tambahan design kartun kitty/Disney dlm mesin tu. Harga lebih tinggi.
Fungsi NV950, NV955, NV980 hampir sama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Powered by: Wordpress