Lubang Butang

img20160307_102322

Semalam saya buat lubang butang untuk bunga2 busy book page “Unbutton Flowers”. Maryam geram tengok bunga2 tu tak ditebuk. Mama tak terkejar. Dia pon ambil penetas tu, tebuk sambil baca doa khatam quran (hari2 baca kat tadika). Terkejut mama dia ni tengok, takut jari comel dia pulak tercucuk nanti. Tapi memandangkan elok je dia buat, mama jahit buttonhole byk2, bagi dia tebuk lubang tu sampai letih.

Memang maryam seronok dan tak sangka sangat dia boleh tebuk dengan baik. Mungkin selalu perhati mama buat kerja. Nanti bolehlah start belajar jahit.  Saya pon tengah kumpul material yg sesuai. Belum beli jarum besar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!