Busy book proses Ogos 2016

Ni semua pages yg dah siap utk slot Ogos. Saya susun ikut customer punya, sekali dgn checklist utk kurangkan kesilapan. Semua

Finger Puppets Busy Book

Ni maryam susun semalam. Katanya bear taknak duduk sekali dgn monyet. Jadi monyet satu poket, bear satu poket. Tapi sebab poke

Wishlist 7: Mug rug abc

Wishlist 7 – Mug rug abc Senang sgt nak siapkan mug rug ni. Suka sgt projek ni sbb semaa disiapkan dgn mesin sulam. Makn

Proses Busy book 10: Page Fishing

Proses Busy book 10 – Page Fishing 1) Prepare applique boat 2) Sulam boat 3) Gunting ombak laut 4) Jahit ombak laut 5) J

Felt Flower Bracelet

Mula2 buat ni sbb adik nangis, saja nak bagi diam, buat dan pakaikan kat adik. 1 minit je siap ni. Kakak tgk, request jugak 1.

Progress Busy Book

Progress busy book semalam. 1) Sulam applique jam 2) Prepare applique mesin basuh 3) Sulam page mesin basuh 4) Prepare poket u

Switch off mesin

Ini antara masa yg saya tak boleh guna mesin ni. Memang kena switch off terus. Antara harta yg menjadi kegemaran kakak & a

Wishlist 6: animal masks

Wishlist 6 – animal masks Ni baru try buat tadi. Siap je, semua orang berubah watak. Kucing tolong rama-rama kemas maina

Proses Busy book 9: Jahit tepi biasa dan jahit tepi halus

Proses Busy book 9 – Jahit tepi biasa dan jahit tepi halus Alang2 mmg dah ada mesin ni, langsir utk aktiviti dlm busy bo

Tips Sulam 14: Digitize design traffic light

Tips Sulam 14 – Digitize design traffic light Ini salah satu Page yg saya digitize sendiri awal hingga habis. Nanti mesi

Proses Busy book 8: Potong guna rotary cutter

Proses Busy book 8 – Potong guna rotary cutter Kalau nak potong bentuk yg panjang mcm ni dlm kuantiti yg byk, saya prefe

Tips & tutorial sulam 13: machine applique

Tips & tutorial sulam 13 (machine applique) ~~ Ini adalah step wajib dalam proses membuat Busy Book. Hampir kesemua aktivi

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!