Monthly Archives: August 2016

Busy book proses Ogos 2016

Ni semua pages yg dah siap utk slot Ogos. Saya susun ikut customer punya, sekali dgn checklist utk kurangkan kesilapan. Semua simpan dlm alm [...]

Finger Puppets Busy Book

Ni maryam susun semalam. Katanya bear taknak duduk sekali dgn monyet. Jadi monyet satu poket, bear satu poket. Tapi sebab poket pon ada 4 je [...]

Wishlist 7: Mug rug abc

Wishlist 7 – Mug rug abc Senang sgt nak siapkan mug rug ni. Suka sgt projek ni sbb semaa disiapkan dgn mesin sulam. Maknanya unhoop je [...]

Proses Busy book 10: Page Fishing

Proses Busy book 10 – Page Fishing 1) Prepare applique boat 2) Sulam boat 3) Gunting ombak laut 4) Jahit ombak laut 5) Jahit butang 6) [...]

Felt Flower Bracelet

Mula2 buat ni sbb adik nangis, saja nak bagi diam, buat dan pakaikan kat adik. 1 minit je siap ni. Kakak tgk, request jugak 1. Hari ke 2 kak [...]

Progress Busy Book

Progress busy book semalam. 1) Sulam applique jam 2) Prepare applique mesin basuh 3) Sulam page mesin basuh 4) Prepare poket utk page fun ma [...]

Switch off mesin

Ini antara masa yg saya tak boleh guna mesin ni. Memang kena switch off terus. Antara harta yg menjadi kegemaran kakak & adik. Harap2 na [...]

Wishlist 6: animal masks

Wishlist 6 – animal masks Ni baru try buat tadi. Siap je, semua orang berubah watak. Kucing tolong rama-rama kemas mainan. Monkey tolo [...]

Proses Busy book 9: Jahit tepi biasa dan jahit tepi halus

Proses Busy book 9 – Jahit tepi biasa dan jahit tepi halus Alang2 mmg dah ada mesin ni, langsir utk aktiviti dlm busy book saya jahit [...]

Tips Sulam 14: Digitize design traffic light

Tips Sulam 14 – Digitize design traffic light Ini salah satu Page yg saya digitize sendiri awal hingga habis. Nanti mesin akan read da [...]

Proses Busy book 8: Potong guna rotary cutter

Proses Busy book 8 – Potong guna rotary cutter Kalau nak potong bentuk yg panjang mcm ni dlm kuantiti yg byk, saya prefer guna rotary [...]

Tips & tutorial sulam 13: machine applique

Tips & tutorial sulam 13 (machine applique) ~~ Ini adalah step wajib dalam proses membuat Busy Book. Hampir kesemua aktiviti perlu sulam [...]
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Powered by: Wordpress