Monthly Archives: October 2016

Perjalanan dalam dunia Busy Book

2012 Mac: Jahit tangan Masa mula-mula jatuh cinta dengan busy book, saya jahit tangan saja semuanya sebab tak pandai guna mesin jahit. Seben [...]

Wishlist 9: Bantal Amina dan Maryam

Bantal pertama Amina yg mama jahit dan bantal kedua Maryam . Amina dah dekat 2 tahun baru dapat bantal. Bahagian sulam bear & kucing tu [...]

Pre cut felt untuk anak-anak

Kononnya nak habiskan perca felt tapi setakat ni je yg laratnya. Buat banyak precut felt utk stok aktiviti anak2 nanti. Next time pulak kura [...]

Tips Sulam 15: Tutorial asas mesin sulam Brother NV950, NV955, NV980

Tutorial asas mesin sulam Brother NV950, NV955, NV980 . Video ni ditunjukkan material asas seperti tear away stabilizer, water soluble stabi [...]

Pouch Busy Book

Ini pouch untuk page Solar dan Alphabets, senang nak simpan benda-benda kecil. Saya digitize sendiri supaya boleh dicabut dan attach pada b [...]

Wishlist 9: Cloth pantiliner & Cloth pad

Kita rehat jahit benda lain, seharian fokus yg ni je. Tapi dah tak larat nak letak snap buttons. ­čśü . Ni antara projek yg lama benor terge [...]

Proses Busy Book 12 – Tutorial mudah jahit zip menggunakan Brother NV950

Tutorial mudah jahit zip menggunakan mesin Brother NV950 (sama saja sebenarnya  untuk mana-mana mesin portable) . 1) Tapak zip, tapak ni sa [...]

Mimpi masih di sana

Sampai sekarang masih lagi beberapa kali mimpi ada exam tak lepas ataupon Diplomarbeit (final thesis) belum selesai. Mimpi masih di sana ata [...]

Who invented Velcro?

Pernah tak terfikir mcm mana terciptanya pelekat velcro yg byk guna dlm busy book, dekat kasut, beg? . Sorang swiss engineer ni pergi hiking [...]
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Powered by: Wordpress