Siri Mudah Membaca – Set Pertama

Misi mencari buku membaca
img_20161213_091825_hdr-1

Buku siri mudah membaca memang ada beberapa pilihan tapi nak cari yang Maryam suka tu tak mudah.
Bila tunjuk gambar dalam phone, dia kata tak suka, basically sebab dia rasa gambar buku tu tak comel.
.
Siri terbitan Pelangi ni ada buku preview, setiap buku ada 1 page boleh tengok online.
Hari Khamis baca preview je dengan Maryam, memang dia mintak baca dan baca lagi. Nampak gaya macam boleh beli dah Set Pertama ni.
.
Hari Jumaat tengahari terus beli dan bank in.
Hari Sabtu sampai depan rumah, magic je rasa. Terus baca dengan Maryam. Ulang baca kurang 5 kali, tengok2 Maryam dah boleh baca sendiri, rasa magic pula buku ni. Kiki. So hari-harilah dia baca buku tu, siap ajar Amina baca. Buku Didi jadi favourite maryam & amina sebab ada gambar kucing.
.
Nanti boleh beli siri English pula, terbitan Pelangi juga. Maryam dah approve sebenarnya, cuma tunggu dia pulun Siri Bahasa Melayu ni dulu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!