Monthly Archives: February 2017

Bantal sulam Bulan Februari

Inilah bantal-bantal yg disiapkan bulan Feb. Yang mana pilihan hati? Nanti saya akan masuk satu persatu dalam album FB ya. [...]

4 kali practical training

4 kali practical training Memori Jerman #7 Boleh tahan banyak kan practical training tu ­čśŐ­čśŐ 1) Practical training 8 weeks – Requi [...]

Awal-awal belajar sulam manik dan benang

Awal-awal belajar sulam manik dan benang Memori Jerman #6 Perjalanan belajar saya di Jerman mulanya agak baik, hinggalah satu masa saya gata [...]

Bantal Sulam Applique Cotton

Best pulak applique guna kain cotton. Leceh sikit berbanding guna felt, tapi suka bila pegang kain ni. Ni sarung bantal ke 8 bulan ni setela [...]

In the Hoop (ITH) Embroidery

In the Hoop (ITH). Dulu masa beli mesin sulam, tau mesin tu boleh sulam biasa dengan applique je. Memang beli untuk jahit bantal dan busy bo [...]

Dulu pernah jual sleeping mask di ebay

Dulu pernah jual sleeping mask di ebay. Memori Jerman #6. Masa suka-suka belajar jual di ebay, saya cuba untuk jual sleeping mask yg simple [...]

Sulam bantal lagi

Kita sulam bantal lagi… Risau ni takut mood lari.. [...]

Sulam bantal kenduri kahwin

Musim kenduri dah ni. Baru ada balik mood nak sulam bantal setelah sekian lama tak buat. Nak siapkan hadiah awal-awal. [...]

Carta felt huruf dan suku kata

Semalam masa ambil maryam, cikgu pesan tolong tengok abc maryam sebab ada huruf yang dia tak kenal. .. Saya: huruf apa ya yang dia tak kenal [...]

Memori #5: Ahad, hari yang tenang, kedai pon tutup.

Ahad, hari yang tenang, kedai pon tutup. Memori Jerman #5. .. Apa agaknya respon kita kalau kerajaan cadangkan semua kedai dan pasaraya tutu [...]

Proses Busy Book #13 – BigShot & Snap Plier

Proses Busy Book #13 – Bigshot & Snap Plier Potong bunga guna bigshot & pasang snap buttons guna snap plier. Lubang butang utk [...]

Wishlist 20: Just Because It’s Handmade

Bighand @ Bigshot. Manual cut @ ScanAndCut. Jahit tangan @ Mesin jahit. Mesin jahit biasa @ Mesin sulam. Gam @ Jahit. Selagi namanya Handmad [...]

Wishlist 19: Make Something Beautiful

Ni sulaman terbaru, siap pagi tadi. Bagi mesin buat kerja sambil tuan dia breakfast & siapkan kerja rumah. Tema ‘bright springR [...]
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Powered by: Wordpress