Kehidupan

Dulu pernah jual sleeping mask di ebay

Dulu pernah jual sleeping mask di ebay.
Memori Jerman #6.

Masa suka-suka belajar jual di ebay, saya cuba untuk jual sleeping mask yg simple memandangkan kos rendah, jual tak perlu mahal dan senang nak pos.

Saya list auction, so sesiapa yg berminat boleh bid. Tapi tak sangka permintaan tinggi masa tu. Sentiasa sold dgn harga memuaskan sampai ada satu ketika ketar nak tunggu feedback sbb bid tinggi sangat, tapi feedback pon baik.

Tiba-tiba ada ebayer mesej marah-marah, katanya saya sengaja bid sendiri supaya harga naik, dia bid byk kali tak menang. Hehe. Jawab dgn baik je lah masa tu.

Bila dekat Christmas ramai yg beli borong, utk hadiah kot. Ada juga cikgu beli utk costume pementasan anak murid.

Semuanya berjalan baik sampailah satu masa ada beberapa seller besar jual sleeping mask yg sama dgn harga “buy it now” yang murah. Masa ni saya tahu, dah sampai masanya utk tarik diri, jual benda lain sbb saya tak mungkin dapat menandingi harga mereka.

Macam tu juga apabila melibatkan diri dengan handmade, perlu sentiasa try & error dan kreatif dari pelbagai segi. Saya akui, ianya bukan mudah.

Selamat berhujung minggu ­čśŐ­čśŐ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Powered by: Wordpress