Monthly Archives: March 2017

Proses Busy Book #16 – Sulam Applique dan Jahit Zip

Proses Busy Book #16 Sulam applique dan jahit zip. Ini antara langkah untuk siapkan aktiviti makan dan minum. Muka boy tu dijahit menggunaka [...]

Proses Busy Book #15 – Tips Bigshot

Proses busy book #15. Ini sebahagian proses menghasilkan busy book Tulip Petals, Malaysia iaitu memotong bentuk menggunakan sizzix big shot [...]

Mudah betul nak pos di Germany

Mudah betul nak pos di Germany. Memori Jerman #10 .. Di Germany , kebanyakan kawasan perumahan ada kedai-kedai keperluan berdekatan yg memba [...]

Hasil pertama crochet

Hasil pertama tapi tak jadi. Mula2 belajar tu, terfikir. Nape lagi susah dari sulam mesin ni.. Hehe. Tu tandanya dah kurang sabar. Alkisahny [...]

Tips menulis “Description” untuk barang jualan.

Tips menulis “Description” untuk barang jualan. ———- Seingat saya, saya tak pernah mesej seller sebelum shoppi [...]

Proses Busy Book #14 – Jahit Manual

Proses Busy Book #14. Ada bahagian yang boleh sulam mesin. Ada juga bahagian yang lebih mudah kalau jahit manual. Jadi kita perlu pastikan a [...]

Belajar menjual di e-commerce

Belajar menjual di e-commerce Memori Jerman #9 Awalnya saya belajar menjual di eBay tapi saya rasa tak cukup sekadar di ebay. Tamak lah juga [...]

Pengaruh Cerita Upin Ipin

Pengaruh cerita upin & upin. .. Mama: Maryam buat apa tu? Maryam: Maryam tengah jual ni. Mama: Jual apa? Maryam: Roti canai macam Mail t [...]

It is ok to fail

It is ok to fail Memori Jerman #8 .. Belajar di Jerman, gagal peperiksaan bukan perkara pelik. Pelajar diberi peluang menduduki peperiksaan [...]

Cara Rekod Perkara Penting

Tahun 2017 saya berazam nak rekod perkara penting dengan lebih teratur. Setakat ni kaedah manual macam ni lebih mudah dan teratur berbanding [...]

Mini notebook cover

Mini notebook cover. \ \ Mini notebook sentiasa ada dalam handbag. Bila kat luar, maryam pula seronok nak menulis sama pastu mintak jahit k [...]

Busy Book dah siap

Busy books yang baru siap dan akan dipos dalam masa terdekat. Yang lain masih dalam pembikinan. Seronok tengok busy books yang dah siap. Ada [...]

Seronok menjahit beg

Seronok menjahit beg. STEAM Activity #7 Kit belajar menjahit ni saya belikan khas untuk maryam dan simpan sampai dia sendiri minta nak jahit [...]
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Powered by: Wordpress