Monthly Archives: April 2017


KBAT: kemahiran yang penting di Germany

KBAT: kemahiran yang penting di Germany. ————————— Kemahiran berfikir aras tinggi, hmm [...]

GERMANY KINDERGARTEN: apa yang mereka belajar?

GERMANY KINDERGARTEN: apa yang mereka belajar? Memori Jerman #13 .. Semasa di universiti, berada dalam makmal sangat mencabar kerana keboleh [...]

Membawa Produk Handmade Kraf ke Pasaran Antarabangsa

Apa perasaan kita kalau hasil kraf handmade dapat dijual ke pasaran international? Of course lah happy sangat kan. Masa tu kita akan sedar y [...]

Bagaimana boleh terlibat dengan Crochet

Macam mana boleh terminat dengan crochet. .. Sebenarnya dari kecil saya suka tengok mama (mak) mengait, jahit cross stitch dan jahit baju ta [...]

Drawstring backpack, Clear bag, Pencil Topper

Tempahan yang siap Isnin lepas. Semua favourite kami ni. Drawstring back pack memang simple tapi boleh isi macam-macam. Clear bag saya guna [...]

Aktiviti nyanyi lagu didi

Dah terlaksana satu impian. Happy bear suka lukis.. Papaku pulang dari kota.. Rama-rama terbang tinggi.. Ikan kekek… Walaupon maryam k [...]

I-PLAY Toy Library

Dunia bermain anak-anak. I-PLAY TOY LIBRARY. .. Saya jatuh cinta dengan i-play ni sejak maryam kecil, masa tu tak percaya ada centre macam n [...]

Digitize setelah berehat sekian lama

Setelah setengah tahun lebih tak digitize sesuatu macam ni, rasa melayang je kepala nak siapkan geng ni. Ni hasil kerja newbie, takyah zoom [...]

Cat Kotak telur

Tiba-tiba bunyi bekas bergolek… Maryam: Mama, dah siap warna. Tak nak warna dah!! Dalam hati, “ni mesti hancuq”. Sabar jel [...]

Crochet Shell Stitch

Blanket Cinderella baru siap. Habis 1 ball utk blanket dia, tapi tak larat dah nak buat blanket untuk Snow White, jadi kena kongsi lah makna [...]

VAT 19% (GST)

VAT 19% (GST) Memori Jerman #12 .. VAT ni Value Added Tax dan GST pula Good & Service Tax. VAT ke, GST ke, kita tetap kena bayar tax bil [...]

Apa itu Busy Book?

Busy book dah makin dikenali di Malaysia, yang buatnya pon dah makin ramai. Kat luar Malaysia, busy book dah lama orang guna, tapi mereka bi [...]

Readymade products

Semua produk readymade dah dimasukkan dalam album [2017 Readymade Item] Boleh tengok gambar dan detail dalam album FB ya. https://www.facebo [...]
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Powered by: Wordpress