Happy Birthday Rapunzel

Happy Birthday Rapunzel
STEAM Activity #11 – Ke arah KBAT
———–
Semalam birthday kawan maryam dan semua dalam kelas tu dapat hadiah air kotak dan biskut. Patutlah happy semacam je bila balik.

Dari birthday kawan, dia dapat idea untuk celebrate birthday Rapunzel. Sekarang Elsa tu dia panggil Rapunzel. Dia pon susun lah lego tu sambil menyanyi lagu happy birthday dengan si adik.

Tiba-tiba dia ambil tape. Bila tanya, dia cakap kena lekatkan semua kek tu bagi bersambung. Padahal boleh je susun lego bagi bersambung, tapi kali ni cara dia berfikir lain, yang penting jadi seperti yg dia nak. (Engineering).

Kat belakang tu siap letak 2 kerusi untuk Rapunzel & Anna duduk. Sekeliling tu penanda kawasan birthday celebration kot. Dia buat semua ni sendiri. Terkesima mama tengok dan dengar dia cerita. 😊

Ni antara contoh nak develop KBAT. Observe apa yang berlaku di sekeliling, apply idea melalui bermain (praktikal) , create something, test dan solve problem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!