Category Archives: Crochet Mudah

Bagaimana boleh terlibat dengan Crochet

Macam mana boleh terminat dengan crochet. .. Sebenarnya dari kecil saya suka tengok mama (mak) mengait, jahit cross stitch dan jahit baju ta [...]

Crochet Shell Stitch

Blanket Cinderella baru siap. Habis 1 ball utk blanket dia, tapi tak larat dah nak buat blanket untuk Snow White, jadi kena kongsi lah makna [...]

Coaster Crochet

Seronok mengait benda simple macam ni. Siap satu, terus boleh guna. Benang acrylic daiso ni sesuai utk newbie macam saya ni sebab kasar, sen [...]

Traditional Granny Square Crochet

Traditional Granny Square Crochet. .. Lepas tengok beberapa tutorial, saya perasan ada sedikit perbezaan setiap tutorial. Ada yang mula deng [...]

Hasil pertama crochet

Hasil pertama tapi tak jadi. Mula2 belajar tu, terfikir. Nape lagi susah dari sulam mesin ni.. Hehe. Tu tandanya dah kurang sabar. Alkisahny [...]
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Powered by: Wordpress