Category Archives: Crochet Mudah

Pom Pom Maker

Pom pom Maker. Saya beli alat pom pom maker ni sebelum Ibrahim lahir lagi tapi baru semalam mencuba. Senang aja rupanya nak buat tapi kan bi [...]

Crochet Bunga

Dah lama sangat tinggalkan benang kait ni. Rindu lah juga, jadi tadi kait projek mudah dan cepat siap. Ingat ke dah hilang skill. ­čśů 5 pet [...]

Bagaimana boleh terlibat dengan Crochet

Macam mana boleh terminat dengan crochet. .. Sebenarnya dari kecil saya suka tengok mama (mak) mengait, jahit cross stitch dan jahit baju ta [...]

Crochet Shell Stitch

Blanket Cinderella baru siap. Habis 1 ball utk blanket dia, tapi tak larat dah nak buat blanket untuk Snow White, jadi kena kongsi lah makna [...]

Coaster Crochet

Seronok mengait benda simple macam ni. Siap satu, terus boleh guna. Benang acrylic daiso ni sesuai utk newbie macam saya ni sebab kasar, sen [...]

Traditional Granny Square Crochet

Traditional Granny Square Crochet. .. Lepas tengok beberapa tutorial, saya perasan ada sedikit perbezaan setiap tutorial. Ada yang mula deng [...]

Hasil pertama crochet

Hasil pertama tapi tak jadi. Mula2 belajar tu, terfikir. Nape lagi susah dari sulam mesin ni.. Hehe. Tu tandanya dah kurang sabar. Alkisahny [...]
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Powered by: Wordpress