Category Archives: Hasil Jahitan

Eksperimen Sensory Taggies

Saya bercadang jahit busy book untuk bayi bawah 1 tahun. Kebanyakannya idea melibatkan aktiviti sensori , tetapi saya agak ragu-ragu dengan [...]

Crochet Rose

Saya belajar mengait rose dari youtube tapi jadi rupa bunga apa ntah, yang penting jadi bunga. Ni saja-saja nak lepas gian mengait. Seronok [...]

Blouse Knit Cotton Minnie

Seronok pula menjahit kain tshirt (knit cotton) ni. Rasa cepat saja siap sebab tidak memerlukan zip atau butang. Sekarang kalau nak beli kai [...]

Hasil pertama jahitan tangan Maryam

Hasil pertama jahitan tangan Maryam. [ Melalui peringkat tertentu sebelum berjaya] Satu hari Maryam minta nak jahit beg guna mesin. Disebabk [...]

Jahit getah rambut cotton

Puas hati siap berbukit getah rambut. Ni projek naikkan mood menjahit semula tapi taklah simpan semua. Majoriti dah hadiahkan pada adik bera [...]

Drawstring backpack, Clear bag, Pencil Topper

Tempahan yang siap Isnin lepas. Semua favourite kami ni. Drawstring back pack memang simple tapi boleh isi macam-macam. Clear bag saya guna [...]

Fabric Bookmark

Handmade Fabric Bookmark Harga: RM6/pc Poslaju RM8 semenanjung Malaysia Poslaju RM11 Sabah/Sarawak Boleh pilih design berikut: – BM01 [...]

Simple Drawstring Backpack

Orang lain mesti dah lama buat drawstring backpack ni. Kita baru buat je, tak sangka senang sangat-sangat jahit backpack ni. ☺️ Ni jahit [...]

Awal-awal belajar sulam manik dan benang

Awal-awal belajar sulam manik dan benang Memori Jerman #6 Perjalanan belajar saya di Jerman mulanya agak baik, hinggalah satu masa saya gata [...]

Jahit baju dulu

Rehat dulu, jahit baju seluar pulak. Tengoklah harini boleh siap berapa helai. Mood jahit baju ni dtg sekali sekala je. Kadang sebulan tak m [...]

Jahit Baju Raya

Mak – Kurung riau cekak musang Anak2 – Gown biasa – Kurung peplum – Dress empire cut – Telekung Siap juga jahi [...]

Wishlist 5 – Jahit utk sendiri

– 2 Bantal utk bawa pergi kenduri kawan – Baju dan seluar ibu dan anak. Ni juga sebagai warm up utk jahit baju2 raya sendiri nan [...]

Seluar Tido Cute

Siap 4 helai. Corak semua pilihan dia sendiri. Kain cotton ni mmg selesa dipakai. Kain jenis ni juga kebanyakannya diguna sebagai objek dala [...]
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Powered by: Wordpress