Category Archives: Kehidupan

DIY Dollhouse dari kotak

DIY DOLLHOUSE DARI KOTAK — Maryam berulang kali cakap nak rumah princess macam dalam YouTube. Kalau buka YouTube, Maryam suka betul te [...]

Tanam pokok serai dan pegaga

Seronok tengok pokok-pokok ni membesar. Sebelum ni ada tanam pokok cili, tapi baru keluar pucuk dah kena korek sampai tercampak keluar pokok [...]

Zoo Penguin

Baru-baru ni pergi Zoo Taiping, maryam tanya ada penguin tak. Memang takdelah, teringin betul dia nak tengok, pengaruh kartun penguin lah ni [...]

KBAT dalam makmal. Eksperimen waktu yg mendebarkan.

KBAT dalam makmal. Eksperimen waktu yg mendebarkan. Memori Jerman #15. ————– Kalau minggu tu ada lab, kami jad [...]

Tak perlu scan tiket untuk masuk tram, underground & train

Tak perlu scan tiket untuk masuk tram, underground & train. Memori Jerman #14. ————————- [...]

Kuiz Online di Universiti Germany

KUIZ ONLINE DI UNIVERSITI GERMANY ————— Sekarang ni di sekolah rendah dah ada sistem untuk buat kuiz dan jawab [...]

KBAT: kemahiran yang penting di Germany

KBAT: kemahiran yang penting di Germany. ————————— Kemahiran berfikir aras tinggi, hmm [...]

GERMANY KINDERGARTEN: apa yang mereka belajar?

GERMANY KINDERGARTEN: apa yang mereka belajar? Memori Jerman #13 .. Semasa di universiti, berada dalam makmal sangat mencabar kerana keboleh [...]

VAT 19% (GST)

VAT 19% (GST) Memori Jerman #12 .. VAT ni Value Added Tax dan GST pula Good & Service Tax. VAT ke, GST ke, kita tetap kena bayar tax bil [...]

Yuran Radio & TV

Yuran radio dan television Memori Jerman #11 . Dalam apartment akhir saya tiada television. Saya kurang gemar tengok tv memandangkan semua r [...]

Mudah betul nak pos di Germany

Mudah betul nak pos di Germany. Memori Jerman #10 .. Di Germany , kebanyakan kawasan perumahan ada kedai-kedai keperluan berdekatan yg memba [...]

Tips menulis “Description” untuk barang jualan.

Tips menulis “Description” untuk barang jualan. ———- Seingat saya, saya tak pernah mesej seller sebelum shoppi [...]

Belajar menjual di e-commerce

Belajar menjual di e-commerce Memori Jerman #9 Awalnya saya belajar menjual di eBay tapi saya rasa tak cukup sekadar di ebay. Tamak lah juga [...]
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Powered by: Wordpress