Category Archives: Makanan otak dan rohani

Awal-awal belajar sulam manik dan benang

Awal-awal belajar sulam manik dan benang Memori Jerman #6 Perjalanan belajar saya di Jerman mulanya agak baik, hinggalah satu masa saya gata [...]

Buku pilihan Januari

Buku pilihan Januari. 1) Pahit Manis di Bumi Rusia Walaupon tak pernah sampai sana, tapi bila start baca buku ni, memori di bumi Jerman data [...]

Buku pilihan December 2016

Buku pilihan December. .. Lepas dah pindah ni, mood membaca datang lebih konsisten. Dari banyak2 buku dalam rak, saya pilih Uncommon History [...]

Terima kasih

Bismillah Assalamualaikum wbt Walau apa pon perjalanan hidup yang Allah tentukan untuk kita pada hari ini, bersyukur lah kita sebab masih di [...]

Objektif Thesis

Bismillah Assalamualaikum wbt. Sepanjang saya plan thesis dan menulis code programming ni sangat banyak yang saya belajar. Apa yang saya bua [...]

Hikmah di sebalik dugaan

Bismillah Assalamualaikum wbt. Mode sekarang: Stuck masa nak siapkan thesis writing…huhu…nak hantar lagi beberapa hari je. Jadi [...]

Tunjukkan jalan yang lurus

Bismillah Assalamualaikum wbt. Tadi ter jumpa lagu ni, nyanyian Iwan Syahman, yang dahulunya terkenal dengan lagu dangdut. Subhanallah, seme [...]

Gossip di Tempat Kerja

Bismillah Assalamualaikum wbt Gossip ni dengar macam biasa saja, kalau disebut fitnah, rasa lebih dahsyat, kan. Dah nak masuk Ramadhan ni, s [...]

Hujan macam kat Malaysia

Bismillah Assalamualaikum wbt. Petang tadi hujan cukup lebat, macam kat Malaysia. Guruh berdentum, bergilir dengan kilat. Subhanallah, bila [...]

Makanan oh Makanan!!

Bismillah Assalamualaikum wbt Tinggal kat Jerman ni memang serba serbi kena masak sendiri sebab susah nak dapat nasi lemak, roti canai, kuih [...]

Berkias dalam kata-kata

Bismillah Assalamualaikum wbt Tadi saya dan en hubby sembang² pasal peribahasa melayu. Seronok juga bila dah lama tak sembang benda macam n [...]

Tak mengenang jasa

Bismillah Assalamualaikum wbt. Macam-macam dah engkau dapat, tapi tak reti bersyukur.. Ko dapat pergi jauh-jauh tu siapa yang bagi? Dari kec [...]

Banyaknya benda best dalam ni

Bismillah Assalamualaikum wbt Semalam masa Tilawah & Tadabbur, ada satu ayat ni yang saya sangat terkesan. Ayat² Allah ni semuanya best [...]
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Powered by: Wordpress