Makanan otak dan rohani

Awal-awal belajar sulam manik dan benang

Awal-awal belajar sulam manik dan benang Memori Jerman #6 Perjalanan belajar saya di Jerman mulanya agak baik, hinggalah satu

Buku pilihan Januari

Buku pilihan Januari. 1) Pahit Manis di Bumi Rusia Walaupon tak pernah sampai sana, tapi bila start baca buku ni, memori di bu

Buku pilihan December 2016

Buku pilihan December. .. Lepas dah pindah ni, mood membaca datang lebih konsisten. Dari banyak2 buku dalam rak, saya pilih Un

Terima kasih

Bismillah Assalamualaikum wbt Walau apa pon perjalanan hidup yang Allah tentukan untuk kita pada hari ini, bersyukur lah kita

Objektif Thesis

Bismillah Assalamualaikum wbt. Sepanjang saya plan thesis dan menulis code programming ni sangat banyak yang saya belajar. Apa

Hikmah di sebalik dugaan

Bismillah Assalamualaikum wbt. Mode sekarang: Stuck masa nak siapkan thesis writing…huhu…nak hantar lagi beberapa

Tunjukkan jalan yang lurus

Bismillah Assalamualaikum wbt. Tadi ter jumpa lagu ni, nyanyian Iwan Syahman, yang dahulunya terkenal dengan lagu dangdut. Sub

Gossip di Tempat Kerja

Bismillah Assalamualaikum wbt Gossip ni dengar macam biasa saja, kalau disebut fitnah, rasa lebih dahsyat, kan. Dah nak masuk

Hujan macam kat Malaysia

Bismillah Assalamualaikum wbt. Petang tadi hujan cukup lebat, macam kat Malaysia. Guruh berdentum, bergilir dengan kilat. Subh

Makanan oh Makanan!!

Bismillah Assalamualaikum wbt Tinggal kat Jerman ni memang serba serbi kena masak sendiri sebab susah nak dapat nasi lemak, ro

Berkias dalam kata-kata

Bismillah Assalamualaikum wbt Tadi saya dan en hubby sembang² pasal peribahasa melayu. Seronok juga bila dah lama tak sembang

Tak mengenang jasa

Bismillah Assalamualaikum wbt. Macam-macam dah engkau dapat, tapi tak reti bersyukur.. Ko dapat pergi jauh-jauh tu siapa yang

Banyaknya benda best dalam ni

Bismillah Assalamualaikum wbt Semalam masa Tilawah & Tadabbur, ada satu ayat ni yang saya sangat terkesan. Ayat² Allah ni

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!