Category Archives: Tips & Tutorial Busy Book Malaysia

Digitize setelah berehat sekian lama

Setelah setengah tahun lebih tak digitize sesuatu macam ni, rasa melayang je kepala nak siapkan geng ni. Ni hasil kerja newbie, takyah zoom [...]

Apa itu Busy Book?

Busy book dah makin dikenali di Malaysia, yang buatnya pon dah makin ramai. Kat luar Malaysia, busy book dah lama orang guna, tapi mereka bi [...]

Busy Bag hampir siap

Ini dia busy bags keluaran crafter Malaysia yang hampir siap. Sekarang perlu potong puzzles, letak stick dan masukkan semua dalam beg. Lepa [...]

Proses Busy Book #17 – Applique Pizza

Proses Busy Book #17. Menyiapkan Pizza. . Saya tengah menyulam pizza, nak bake tak pandai. Ok, ni teknik in the hoop (ITH), maknanya semua p [...]

Proses Busy Book #16 – Sulam Applique dan Jahit Zip

Proses Busy Book #16 Sulam applique dan jahit zip. Ini antara langkah untuk siapkan aktiviti makan dan minum. Muka boy tu dijahit menggunaka [...]

Proses Busy Book #15 – Tips Bigshot

Proses busy book #15. Ini sebahagian proses menghasilkan busy book Tulip Petals, Malaysia iaitu memotong bentuk menggunakan sizzix big shot [...]

Tips menulis “Description” untuk barang jualan.

Tips menulis “Description” untuk barang jualan. ———- Seingat saya, saya tak pernah mesej seller sebelum shoppi [...]

Proses Busy Book #14 – Jahit Manual

Proses Busy Book #14. Ada bahagian yang boleh sulam mesin. Ada juga bahagian yang lebih mudah kalau jahit manual. Jadi kita perlu pastikan a [...]

Proses Busy Book #13 – BigShot & Snap Plier

Proses Busy Book #13 – Bigshot & Snap Plier Potong bunga guna bigshot & pasang snap buttons guna snap plier. Lubang butang utk [...]

Di sebalik Tabir Busy Book

Di sebalik tabir. Ni baru atas meja, belum dalam almari, tepi mesin dan sisa kain + felt + benang + stabilizer + mainan atas lantai. Situasi [...]

Benang Sulam

Dah settle serba serbi baru order yg ni. 12 ketul RM174.90 termasuk pos. Sebelum ni terpaksa juga guna senorita utk beberapa warna yg dah ha [...]

Basuh Busy Book

Busy book saya basuh guna washing machine tau. Masukkan dalam kain net, letak dalam mesin basuh, basuh macam biasa tapi cuma letak sabun, ta [...]

Perjalanan dalam dunia Busy Book

2012 Mac: Jahit tangan Masa mula-mula jatuh cinta dengan busy book, saya jahit tangan saja semuanya sebab tak pandai guna mesin jahit. Seben [...]
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Powered by: Wordpress