Tips & Tutorial Busy Book Malaysia

Digitize setelah berehat sekian lama

Setelah setengah tahun lebih tak digitize sesuatu macam ni, rasa melayang je kepala nak siapkan geng ni. Ni hasil kerja newbie

Apa itu Busy Book?

Busy book dah makin dikenali di Malaysia, yang buatnya pon dah makin ramai. Kat luar Malaysia, busy book dah lama orang guna,

Busy Bag hampir siap

Ini dia busy bags keluaran crafter Malaysia yang hampir siap. Sekarang perlu potong puzzles, letak stick dan masukkan semua d

Proses Busy Book #17 – Applique Pizza

Proses Busy Book #17. Menyiapkan Pizza. . Saya tengah menyulam pizza, nak bake tak pandai. Ok, ni teknik in the hoop (ITH), ma

Proses Busy Book #16 – Sulam Applique dan Jahit Zip

Proses Busy Book #16 Sulam applique dan jahit zip. Ini antara langkah untuk siapkan aktiviti makan dan minum. Muka boy tu dija

Proses Busy Book #15 – Tips Bigshot

Proses busy book #15. Ini sebahagian proses menghasilkan busy book Tulip Petals, Malaysia iaitu memotong bentuk menggunakan si

Tips menulis “Description” untuk barang jualan.

Tips menulis “Description” untuk barang jualan. ———- Seingat saya, saya tak pernah mesej seller

Proses Busy Book #14 – Jahit Manual

Proses Busy Book #14. Ada bahagian yang boleh sulam mesin. Ada juga bahagian yang lebih mudah kalau jahit manual. Jadi kita pe

Proses Busy Book #13 – BigShot & Snap Plier

Proses Busy Book #13 – Bigshot & Snap Plier Potong bunga guna bigshot & pasang snap buttons guna snap plier. Lub

Di sebalik Tabir Busy Book

Di sebalik tabir. Ni baru atas meja, belum dalam almari, tepi mesin dan sisa kain + felt + benang + stabilizer + mainan atas l

Benang Sulam

Dah settle serba serbi baru order yg ni. 12 ketul RM174.90 termasuk pos. Sebelum ni terpaksa juga guna senorita utk beberapa w

Basuh Busy Book

Busy book saya basuh guna washing machine tau. Masukkan dalam kain net, letak dalam mesin basuh, basuh macam biasa tapi cuma l

Perjalanan dalam dunia Busy Book

2012 Mac: Jahit tangan Masa mula-mula jatuh cinta dengan busy book, saya jahit tangan saja semuanya sebab tak pandai guna mesi

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!