Tulip Petals Handmade Craft

Tip & Tutorial Jahitan

Eksperimen Sensory Taggies

Saya bercadang jahit busy book untuk bayi bawah 1 tahun. Kebanyakannya idea melibatkan aktiviti sensori , tetapi saya agak ragu-ragu dengan beberapa material, samada sesuai, tahan lasak, selamat dan menarik. Jadi daripada fikir panjang lebar, lebih baik saya cuba buat sesuatu yang mudah daripada beberapa material berbeza. Maka terhasillah sensory…

Continue reading

Bag doll

Semalam layan Maryam jahit tempat letak princess Steffi ni. Dia ni memang selalu request nak guna mesin jahit tu, cuma ikut mood mama, rajin tak nak monitor dari mula sampai habis. Dah lah mama jadi rimau bila ngajar dia jahit. Seronok dia pilih corak jahitan, buat hiasan. Lepas tu jahitlah…

Continue reading

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!