Tips & Tutorial Jahitan

Tips menulis “Description” untuk barang jualan.

Tips menulis “Description” untuk barang jualan. ———- Seingat saya, saya tak pernah mesej seller

Simple Drawstring Backpack

Orang lain mesti dah lama buat drawstring backpack ni. Kita baru buat je, tak sangka senang sangat-sangat jahit backpack ni.

Corak Mesin Sulam Brother NV950

Layan anak jahit pencil case lagi. Yg paling dia suka tang jahit corak-corak tu. Dia pon dah tau bila nak turun&naik tapak

Proses Busy Book 12 – Tutorial mudah jahit zip menggunakan Brother NV950

Tutorial mudah jahit zip menggunakan mesin Brother NV950 (sama saja sebenarnya  untuk mana-mana mesin portable) . 1) Tapak zi

Proses Busy book 11: Tips Jahit Felties

Proses Busy book 11 – Tips Jahit Felties. — Felties ni antara sbb kenapa harga busy book spt yg semua org tau 😊

Proses Busy book 9: Jahit tepi biasa dan jahit tepi halus

Proses Busy book 9 – Jahit tepi biasa dan jahit tepi halus Alang2 mmg dah ada mesin ni, langsir utk aktiviti dlm busy bo

Proses Busy book 8: Potong guna rotary cutter

Proses Busy book 8 – Potong guna rotary cutter Kalau nak potong bentuk yg panjang mcm ni dlm kuantiti yg byk, saya prefe

Proses Busy Book 7 : Skill Jahitan

Sepanjang menjahit busy book, byk juga skill jahitan yg saya belajar, antaranya jahit: + zip biasa, zip sorok + lubang butang,

Tips sulam 8 – Step belajar jahit busy book

Ini step saya belajar sebelum menjahit busy book guna mesin sulam: 1) Jahit tangan. Sempat 2 softbook saja. Pencen terus. 2) J

Proses busy book 4 – Sulam sambil homeschooling

Sementara saya jahit 6 ekor Ladybird ni, sempat juga sama-sama siapkan 2 ekor paper plate ladybird dan rabbit. Saya ikut saja

Beberapa Senarai model Mesin Jahit

Post ni utk membantu sesiapa yg tgh nak pilih mesin jahit. Saya guna mesin industri JUKI, Brother NV950 dan mesin sulam lain.

Tips memilih mesin jahit biasa

1) Tahu apa yg kita nak buat. – Projek jahitan saya : Busy book, sarung bantal, pakaian keluarga, Household organizer. 2

Brother NV950

Mesin Sulam pertama. Brother NV950 Ini mesin sulam pertama yg dihadiahkan suami masa birthday 2014. Suami sgt supportive, oran

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!