Tips & Tutorial Mesin Sulam

Brother NV950 Auto Button / Buttonhole

Mesin ni boleh jahit lubang butang dan butang dan  secara automatik. Kita cuma kena pilih corak jahitan, tukar tapak dan teka

Redesign dan Retest Mini Wallet

Selepas redesign dan retest maka terhasillah mini wallet yang comel ni. Semua feature yang saya nak dapat direalisasikan denga

Digitize dan Test Mini Purse

Dah siap purse Maryam. Cantik tak? Saya ni bercita-cita nak jahit design purse seperti dalam gambar ni tetapi belum jumpa desi

Digitize setelah berehat sekian lama

Setelah setengah tahun lebih tak digitize sesuatu macam ni, rasa melayang je kepala nak siapkan geng ni. Ni hasil kerja newbie

Tips menulis “Description” untuk barang jualan.

Tips menulis “Description” untuk barang jualan. ———- Seingat saya, saya tak pernah mesej seller

Bantal Sulam Applique Cotton

Best pulak applique guna kain cotton. Leceh sikit berbanding guna felt, tapi suka bila pegang kain ni. Ni sarung bantal ke 8 b

In the Hoop (ITH) Embroidery

In the Hoop (ITH). Dulu masa beli mesin sulam, tau mesin tu boleh sulam biasa dengan applique je. Memang beli untuk jahit bant

Corak Mesin Sulam Brother NV950

Layan anak jahit pencil case lagi. Yg paling dia suka tang jahit corak-corak tu. Dia pon dah tau bila nak turun&naik tapak

Dunia Mesin Sulam

Dunia Mesin Sulam .. Makin kita explore, makin banyak benda & teknik belum tahu. Gundah gulana hati ni sebab makin banyak

Benang Sulam

Dah settle serba serbi baru order yg ni. 12 ketul RM174.90 termasuk pos. Sebelum ni terpaksa juga guna senorita utk beberapa w

Tips Sulam 15: Tutorial asas mesin sulam Brother NV950, NV955, NV980

Tutorial asas mesin sulam Brother NV950, NV955, NV980 . Video ni ditunjukkan material asas seperti tear away stabilizer, water

Proses Busy Book 12 – Tutorial mudah jahit zip menggunakan Brother NV950

Tutorial mudah jahit zip menggunakan mesin Brother NV950 (sama saja sebenarnya  untuk mana-mana mesin portable) . 1) Tapak zi

Testing Stick Puzzle

Try and error Stick Puzzle butterfly. Dah siap yg ni, macam2 maryam request, lengkap 3 hari punya, siang 1, malam 1.😁 Stick

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!