Category Archives: Tips & Tutorial Mesin Sulam

Brother NV950 Auto Button / Buttonhole

Mesin ni boleh jahit lubang butang dan butang dan  secara automatik. Kita cuma kena pilih corak jahitan, tukar tapak dan tekan butang start [...]

Redesign dan Retest Mini Wallet

Selepas redesign dan retest maka terhasillah mini wallet yang comel ni. Semua feature yang saya nak dapat direalisasikan dengan jayanya. Sai [...]

Digitize dan Test Mini Purse

Dah siap purse Maryam. Cantik tak? Saya ni bercita-cita nak jahit design purse seperti dalam gambar ni tetapi belum jumpa design sulam in th [...]

Digitize setelah berehat sekian lama

Setelah setengah tahun lebih tak digitize sesuatu macam ni, rasa melayang je kepala nak siapkan geng ni. Ni hasil kerja newbie, takyah zoom [...]

Tips menulis “Description” untuk barang jualan.

Tips menulis “Description” untuk barang jualan. ———- Seingat saya, saya tak pernah mesej seller sebelum shoppi [...]

Bantal Sulam Applique Cotton

Best pulak applique guna kain cotton. Leceh sikit berbanding guna felt, tapi suka bila pegang kain ni. Ni sarung bantal ke 8 bulan ni setela [...]

In the Hoop (ITH) Embroidery

In the Hoop (ITH). Dulu masa beli mesin sulam, tau mesin tu boleh sulam biasa dengan applique je. Memang beli untuk jahit bantal dan busy bo [...]

Corak Mesin Sulam Brother NV950

Layan anak jahit pencil case lagi. Yg paling dia suka tang jahit corak-corak tu. Dia pon dah tau bila nak turun&naik tapak, tekan start& [...]

Dunia Mesin Sulam

Dunia Mesin Sulam .. Makin kita explore, makin banyak benda & teknik belum tahu. Gundah gulana hati ni sebab makin banyak projek baru ma [...]

Benang Sulam

Dah settle serba serbi baru order yg ni. 12 ketul RM174.90 termasuk pos. Sebelum ni terpaksa juga guna senorita utk beberapa warna yg dah ha [...]

Tips Sulam 15: Tutorial asas mesin sulam Brother NV950, NV955, NV980

Tutorial asas mesin sulam Brother NV950, NV955, NV980 . Video ni ditunjukkan material asas seperti tear away stabilizer, water soluble stabi [...]

Proses Busy Book 12 – Tutorial mudah jahit zip menggunakan Brother NV950

Tutorial mudah jahit zip menggunakan mesin Brother NV950 (sama saja sebenarnya  untuk mana-mana mesin portable) . 1) Tapak zip, tapak ni sa [...]

Testing Stick Puzzle

Try and error Stick Puzzle butterfly. Dah siap yg ni, macam2 maryam request, lengkap 3 hari punya, siang 1, malam 1.😁 Stick puzzle waterm [...]
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Powered by: Wordpress