Tag Archives: busy book malaysia

Eksperimen Sensory Taggies

Saya bercadang jahit busy book untuk bayi bawah 1 tahun. Kebanyakannya idea melibatkan aktiviti sensori , tetapi saya agak ragu-ragu dengan [...]

Bermain Busy Book

Biasanya pagi-pagi Amina tentukan sendiri dia nak main apa. Kadang-kadang main lego, lukis, main bantal. Harini dia minta nak main doll samb [...]

Bila sedang mencari idea

Macam-macam ada atas meja bila otak bekerja mencari idea. Dah nak kena kemas untuk mulakan projek baru. Ini busy book yang siap dipos minggu [...]

Animal Finger Puppets

Animal Finger Puppets Harga: RM25 (5 pcs) Harga: RM55 (12 pcs) Poslaju RM8 semenanjung Malaysia Poslaju RM11 Sabah/Sarawak Sekiranya bermin [...]

Cara Kira Kos dan Harga Busy Book atau Handmade

PANDUAN MENGIRA KOS & HARGA AKTIVITI BUSY BOOK atau HANDMADE. ——————————- Ka [...]

Busy book yg baru siap

Busy book yang baru siap pagi ni. Alhamdulillah dah 4 tahun jahit busy book dari saiz kecil hingga saiz besar. Kebanyakan busy book saya jua [...]

Proses Busy Book #17 – Applique Pizza

Proses Busy Book #17. Menyiapkan Pizza. . Saya tengah menyulam pizza, nak bake tak pandai. Ok, ni teknik in the hoop (ITH), maknanya semua p [...]

Proses Busy Book #16 – Sulam Applique dan Jahit Zip

Proses Busy Book #16 Sulam applique dan jahit zip. Ini antara langkah untuk siapkan aktiviti makan dan minum. Muka boy tu dijahit menggunaka [...]

Proses Busy Book #15 – Tips Bigshot

Proses busy book #15. Ini sebahagian proses menghasilkan busy book Tulip Petals, Malaysia iaitu memotong bentuk menggunakan sizzix big shot [...]

Proses Busy Book #14 – Jahit Manual

Proses Busy Book #14. Ada bahagian yang boleh sulam mesin. Ada juga bahagian yang lebih mudah kalau jahit manual. Jadi kita perlu pastikan a [...]

Busy Book dah siap

Busy books yang baru siap dan akan dipos dalam masa terdekat. Yang lain masih dalam pembikinan. Seronok tengok busy books yang dah siap. Ada [...]

Carta felt huruf dan suku kata

Semalam masa ambil maryam, cikgu pesan tolong tengok abc maryam sebab ada huruf yang dia tak kenal. .. Saya: huruf apa ya yang dia tak kenal [...]

Proses Busy Book #13 – BigShot & Snap Plier

Proses Busy Book #13 – Bigshot & Snap Plier Potong bunga guna bigshot & pasang snap buttons guna snap plier. Lubang butang utk [...]
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Powered by: Wordpress