homeschool

Bermain Busy Book

Biasanya pagi-pagi Amina tentukan sendiri dia nak main apa. Kadang-kadang main lego, lukis, main bantal. Harini dia minta nak

Busy Book Malaysia

Busy book yg pertama siap selepas raya. Bukan main susah nak datang balik mood busy book selepas cuti sekian lama. Alhamdulill

DIY Dollhouse dari kotak

DIY DOLLHOUSE DARI KOTAK — Maryam berulang kali cakap nak rumah princess macam dalam YouTube. Kalau buka YouTube, Maryam

Menggunting- Pengaruh kakak

Pengaruh kakak.. .. Sekarang setiap hari Amina nak menggunting. Kita buat kerja dengan laptop dan mesin jahit, dia menggunting

Hasil Kreatif Anak Kecil

Hasil kreatif maryam Asalnya mama lukis baju utk design baru busy book. Amina minta nak gambar ni. Kakak pon gunting dan warna

Minat menggunting

Gunting mama pon kena kongsi sebab gunting sendiri tak best pon kain dan felt. Gunting sendiri boleh guna untuk kertas je. Bil

Hasil pertama jahitan tangan Maryam

Hasil pertama jahitan tangan Maryam. [ Melalui peringkat tertentu sebelum berjaya] Satu hari Maryam minta nak jahit beg guna m

Bag doll

Semalam layan Maryam jahit tempat letak princess Steffi ni. Dia ni memang selalu request nak guna mesin jahit tu, cuma ikut mo

Zoo Penguin

Baru-baru ni pergi Zoo Taiping, maryam tanya ada penguin tak. Memang takdelah, teringin betul dia nak tengok, pengaruh kartun

Perlen Beads

Projek warm up untuk laju menjahit semula. Ini antara projek slow motion untuk naikkan semula semangat menjahit. Anak-anak pon

Snowman and Igloo

Snowman and Igloo STEAM Activity #12 – Ke arah KBAT Seronok bila tengok balik gambar ni sebabnya Maryam & Amina sang

Cinderella sakit

Cinderella sakit. Habis berbalut dari leher, tangan ke kaki. Ini antara imaginasi anak-anak, tak ingat sejak bila tapi selalu

Happy Birthday Rapunzel

Happy Birthday Rapunzel STEAM Activity #11 – Ke arah KBAT ———– Semalam birthday kawan maryam dan

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!