Tag Archives: homeschool

Bermain Busy Book

Biasanya pagi-pagi Amina tentukan sendiri dia nak main apa. Kadang-kadang main lego, lukis, main bantal. Harini dia minta nak main doll samb [...]

Busy Book Malaysia

Busy book yg pertama siap selepas raya. Bukan main susah nak datang balik mood busy book selepas cuti sekian lama. Alhamdulillah dah ada sem [...]

DIY Dollhouse dari kotak

DIY DOLLHOUSE DARI KOTAK — Maryam berulang kali cakap nak rumah princess macam dalam YouTube. Kalau buka YouTube, Maryam suka betul te [...]

Menggunting- Pengaruh kakak

Pengaruh kakak.. .. Sekarang setiap hari Amina nak menggunting. Kita buat kerja dengan laptop dan mesin jahit, dia menggunting kat belakang. [...]

Hasil Kreatif Anak Kecil

Hasil kreatif maryam Asalnya mama lukis baju utk design baru busy book. Amina minta nak gambar ni. Kakak pon gunting dan warna. Dia siap luk [...]

Minat menggunting

Gunting mama pon kena kongsi sebab gunting sendiri tak best pon kain dan felt. Gunting sendiri boleh guna untuk kertas je. Bila dia dah bias [...]

Hasil pertama jahitan tangan Maryam

Hasil pertama jahitan tangan Maryam. [ Melalui peringkat tertentu sebelum berjaya] Satu hari Maryam minta nak jahit beg guna mesin. Disebabk [...]

Bag doll

Semalam layan Maryam jahit tempat letak princess Steffi ni. Dia ni memang selalu request nak guna mesin jahit tu, cuma ikut mood mama, rajin [...]

Zoo Penguin

Baru-baru ni pergi Zoo Taiping, maryam tanya ada penguin tak. Memang takdelah, teringin betul dia nak tengok, pengaruh kartun penguin lah ni [...]

Perlen Beads

Projek warm up untuk laju menjahit semula. Ini antara projek slow motion untuk naikkan semula semangat menjahit. Anak-anak pon dah pandai pi [...]

Snowman and Igloo

Snowman and Igloo STEAM Activity #12 – Ke arah KBAT Seronok bila tengok balik gambar ni sebabnya Maryam & Amina sangat teruja berm [...]

Cinderella sakit

Cinderella sakit. Habis berbalut dari leher, tangan ke kaki. Ini antara imaginasi anak-anak, tak ingat sejak bila tapi selalu sangat tape t [...]

Happy Birthday Rapunzel

Happy Birthday Rapunzel STEAM Activity #11 – Ke arah KBAT ———– Semalam birthday kawan maryam dan semua dalam k [...]
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Powered by: Wordpress