Tag Archives: kraf felt

Doctor Bag

Mainan doktor ni asyik berterabur, maka mama jahitkan satu beg simple untuk simpan semua. Mujur stok felt sentiasa ada, idea datang, terus p [...]

Bag doll

Semalam layan Maryam jahit tempat letak princess Steffi ni. Dia ni memang selalu request nak guna mesin jahit tu, cuma ikut mood mama, rajin [...]

Pencil Topper hadiah Harijadi

Hadiah untuk kawan-kawan tadika Maryam sempena birthday Maryam harini. Tapi hadiah ni esok baru bagi, lewat sikit Mama prepare. Comel kan. S [...]

Rapunzel Escape

Rapunzel Escape STEAM Activity #10 ——————— Misi kali ni nak tolong Rapunzel turun dari rumah dia y [...]

Aktiviti nyanyi lagu didi

Dah terlaksana satu impian. Happy bear suka lukis.. Papaku pulang dari kota.. Rama-rama terbang tinggi.. Ikan kekek… Walaupon maryam k [...]

Digitize setelah berehat sekian lama

Setelah setengah tahun lebih tak digitize sesuatu macam ni, rasa melayang je kepala nak siapkan geng ni. Ni hasil kerja newbie, takyah zoom [...]

Felt Pencil Topper

Pencil Topper (tidak termasuk pensel) Harga: RM3.50/pc Harga: RM10 (3 pcs) Poslaju RM8 semenanjung Malaysia Poslaju RM11 Sabah/Sarawak Bole [...]

Felt Doll Boy Set

Felt Doll Boy Harga: RM35/set Poslaju RM8 semenanjung Malaysia Poslaju RM11 Sabah/Sarawak Sekiranya berminat untuk membeli felt doll boleh [...]

Proses Busy Book #17 – Applique Pizza

Proses Busy Book #17. Menyiapkan Pizza. . Saya tengah menyulam pizza, nak bake tak pandai. Ok, ni teknik in the hoop (ITH), maknanya semua p [...]

Tips menulis “Description” untuk barang jualan.

Tips menulis “Description” untuk barang jualan. ———- Seingat saya, saya tak pernah mesej seller sebelum shoppi [...]

Mini notebook cover

Mini notebook cover. \ \ Mini notebook sentiasa ada dalam handbag. Bila kat luar, maryam pula seronok nak menulis sama pastu mintak jahit k [...]

Wishlist 20: Just Because It’s Handmade

Bighand @ Bigshot. Manual cut @ ScanAndCut. Jahit tangan @ Mesin jahit. Mesin jahit biasa @ Mesin sulam. Gam @ Jahit. Selagi namanya Handmad [...]

Wishlist 19: Make Something Beautiful

Ni sulaman terbaru, siap pagi tadi. Bagi mesin buat kerja sambil tuan dia breakfast & siapkan kerja rumah. Tema ‘bright springR [...]
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Powered by: Wordpress