kraf felt

Busy Book Malaysia

Busy book yg pertama siap selepas raya. Bukan main susah nak datang balik mood busy book selepas cuti sekian lama. Alhamdulill

Doctor Bag

Mainan doktor ni asyik berterabur, maka mama jahitkan satu beg simple untuk simpan semua. Mujur stok felt sentiasa ada, idea d

Bag doll

Semalam layan Maryam jahit tempat letak princess Steffi ni. Dia ni memang selalu request nak guna mesin jahit tu, cuma ikut mo

Pencil Topper hadiah Harijadi

Hadiah untuk kawan-kawan tadika Maryam sempena birthday Maryam harini. Tapi hadiah ni esok baru bagi, lewat sikit Mama prepare

Rapunzel Escape

Rapunzel Escape STEAM Activity #10 ——————— Misi kali ni nak tolong Rapunzel turun da

Aktiviti nyanyi lagu didi

Dah terlaksana satu impian. Happy bear suka lukis.. Papaku pulang dari kota.. Rama-rama terbang tinggi.. Ikan kekek… Wal

Digitize setelah berehat sekian lama

Setelah setengah tahun lebih tak digitize sesuatu macam ni, rasa melayang je kepala nak siapkan geng ni. Ni hasil kerja newbie

Felt Pencil Topper

Pencil Topper (tidak termasuk pensel) Harga: RM3.50/pc Harga: RM10 (3 pcs) Poslaju RM8 semenanjung Malaysia Poslaju RM11 Saba

Felt Doll Boy Set

Felt Doll Boy Harga: RM35/set Poslaju RM8 semenanjung Malaysia Poslaju RM11 Sabah/Sarawak Sekiranya berminat untuk membeli fe

Proses Busy Book #17 – Applique Pizza

Proses Busy Book #17. Menyiapkan Pizza. . Saya tengah menyulam pizza, nak bake tak pandai. Ok, ni teknik in the hoop (ITH), ma

Tips menulis “Description” untuk barang jualan.

Tips menulis “Description” untuk barang jualan. ———- Seingat saya, saya tak pernah mesej seller

Mini notebook cover

Mini notebook cover. \ \ Mini notebook sentiasa ada dalam handbag. Bila kat luar, maryam pula seronok nak menulis sama pastu

Wishlist 20: Just Because It’s Handmade

Bighand @ Bigshot. Manual cut @ ScanAndCut. Jahit tangan @ Mesin jahit. Mesin jahit biasa @ Mesin sulam. Gam @ Jahit. Selagi n

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!