Tag Archives: sulam manik

Awal-awal belajar sulam manik dan benang

Awal-awal belajar sulam manik dan benang Memori Jerman #6 Perjalanan belajar saya di Jerman mulanya agak baik, hinggalah satu masa saya gata [...]

Tudung manik 1

Tudung ni aku beli sebab nak jahitkan manik untuk mama. Sebenarnya dah berbulan-bulan siap, cuma tak berapa rajin nak ambil gambar. hihi. Mu [...]

Selendang manik 5

Inilah hasil jahitan manik setelah sekian lama tak menjahit. Coraknya sangat simple dan cepat disiapkan. Yang paling penting, manik2 yang se [...]

Selendang manik 4

Selendang ni berjaya disiapkan dalam masa 2 hari. Teknik kali ni juga sangat mudah iaitu chain stich untuk manik2 yang kecil dan running sti [...]

Selendang manik 3

Dah lama dah aku tak menjahit manik ni.  Manik-manik ni dijahit pada selendang jojet. Pemilihan manik kali ni memang sangat simple tetapi r [...]

Blouse dan Manik

Projek ni dah lama aku start, tapi sebab baru belajar dan buat pon sat2 je, smlm barulah siap. After exam semalam memang xde mood nak blaja, [...]

Selendang manik 2

Ni hasil jahitan manik kedua yg siap sepenuhnya, juga dijahit pada selendang chiffon yg ada corak sikit. Kali ni manik yg aku gunakan berdia [...]

Selendang manik 1

Inilah selendang yang dijahit manik pada tepinya. Selendang ni dari kain chiffon, memang ringan. Jadi bila dijahit manik kat tepi tu, selend [...]

Membeli belah manik

Minggu ni aku telah membeli banyak manik2 dan juga sebuah buku sebagai rujukan. Seronok dan teruja punya pasal lah ni. Buku tu harganya € [...]

Hobi baru

Minggu lepas aku telah membeli beberapa ribu manik yang bermacam warna dari ebay.  Nilah antara warna2 nya ;).. Setelah meneliti beberapa c [...]
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Powered by: Wordpress