Travelogue

EXAM MODE

Lagi beberapa hari klausur (exam) akan bermula. Namun aku masih belum bersedia secukupnya, masih byk kekeliruan. Dalam keadaan sebegini, teknik memotivasikan diri sgt penting spy diri tidak mudah give up.

Dari semester ke semester yg lain, jalan yg kulalui semakin sukar untuk ditempuh. Aku pernah gagal 2 paper dlm 2 thn pertama yg menyebabkan subjek lain terganggu dan akibatnya dpt dirasai sehingga sem 7 (paper boleh repeat 2 kali). Di sini aku ambil Diplom (lebih kurang mcm Professional Degree) dan batch kami adalah batch yg terakhir sbelum Universiti tukar kepada Bachelor (3 thn). Apabila gagal dalam 1 paper, lab tertentu untuk sem seterusnya tak dapat diambil dan secara automatik, tak dibenarkan ambil paper subjek tersebut. Namun kelas perlu pergi sebab sem seterusnya untuk bachelor.

Walaupun jalan yg dilalui begitu sukar, aku mesti tingkatkan semangat untuk terus berusaha hingga habis belajar. Kepada semua yang ada klausur, selamat belajar dan semoga mudah untuk menjawab peperiksaan. Jangan lupa berdoa. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *