Tip & Tutorial Jahitan

Hobi baru

Minggu lepas aku telah membeli beberapa ribu manik yang bermacam warna dari ebay.  Nilah antara warna2 nya ;)..


Setelah meneliti beberapa contoh dari internet, akhirnya aku telah berjaya jahit manik buat pertama kalinya dalam hidupku. Ingat nak jahit kat baju tapi takut tak cantik, jadi jahit kat poket beg dulu. 1 jam jugaklah nak siapkan ni. Walaupon tak berapa cantik, tapi aku puas hati dengan hasil kerja pertama. Seronok buat mende ni. ;). InsyaAllah, kalau ada idea aku nak tambah lg corak2 kat beg tu.

Inilah hasilnya:

Related Posts

9 thoughts on “Hobi baru

  1. teh says:

    x penat pon fizah.. seronok jahit manik..teh baru beli buku Designer Bead Embroidery. nanti dah sampai nak belajar step2 yg btul. yg teh buat tu, teh menghentam je 😉

  2. fizah says:

    teh,xpenat k jahit2 manik ni?

  3. iLhAm says:

    wahhhhhhhh….besyerrr hobi baru tueh!!!!
    kalu ilham komfem dah surrender dulu biler tgk manik2 yg berjuta2 tueh…huhu
    yeay…pastnieh kat pocket beg ilham lark erk?..=P.

  4. huda says:

    klu nak jahit kat poket beg ilham kena tunggu expert dulu, pastu kena ada upahla ye….hihi

  5. asmalukman says:

    wow..teh..ni boleh kongsi hobi nnt nih..k.asma pn mcm berminat je ngan jahit manik n sulam2 ni..kalu dh expert,leh wat duit tu..huh..teruja la plak..hehehe..

  6. teh says:

    tulah k.asma, nnti bolehla tukar2 idea klu k.asma blajar jahit manik. rasanya jahit manik senang dari cross-stitch ngn sulam. teh tgk upah sulam kat baju mahal. tu yg teruja nak blaja, boleh jahit sndiri nnti.

  7. asmalukman says:

    yealah..k.asma skrg nk cuba jahitan sulam riben…x pon sulam benang plok..mmg rumit..tp boleh je nk cuba2..mn tau kot2 berhasil..best la teh..nnt kita tukar2 idea..ade geng,semangat skit..hehehe..

  8. teh says:

    fizah x sanggup kot jahit manik…;)

  9. fizah says:

    waa~~~xaci,seme org smgt wt manik n sulam..
    nk juge~~~tp fizah xminat sgtla wt mnde2 ni,hu2..kne tgu minat mari lu br leh=DD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *