Uncategorized

Purse kanak-kanak

Ini adalah 2 purse yang saya buat sebelum raya untuk 2 anak sedara. Disebabkan tak mau 2 budak kecik tu berebut, designnya pon sama sajalah cuma yang beza warna saja. Purse ni simple, ada satu tempat letak duit je. Tapi oklah untuk permulaan.

Kat bawah ni gambar-gambar purse versi biru-pink.

Dan di bawah ni pula versi pink-hijau.

Bunga besar tu dah lama saya buat, jadi untuk projek ni, jahit je yang dah siap tu. Saya gunakan juga butang-butang sebab comel dah mudah nak tambahkan aksesori atau purse tu, serta dihiasi dengan manik-manik untuk nampak bling-bling gitu.

Related Posts

6 thoughts on “Purse kanak-kanak

  1. hajar md says:

    cantiknya.. teruja plak nk buat sendiri.. awak buat semua nih utk dijual ke?

    1. huda says:

      setakat ni saya buat utk kegunaan sendiri or hadiah pada org2 terdekat. belum jual lagi.. cubalah buat… inshaAllah nnti saya nak jual bahan2 utk buat craft ni. 🙂

  2. Norhapizah Yahaya says:

    As salam.. Nak tahu sis guna kain felt jenis apa yer utk buat purse tu..

    1. Huda says:

      Wsalam, sis.

      Saya guna poly felt 1.3mm tebal

  3. Norhapizah Yahaya says:

    Tq utk info .. Apapun mmg cntik.. Nk cube buat jgk.. 🙂

    1. huda says:

      Selamat mencuba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *